V-opgør på Vestegnen: Vandkantsborgmester skal udfordre TV-kommentator

De to kandidater kæmper begge med trafikken som våben

Til hvert folketingsvalg er der kommunalpolitikere, der stikker næsen frem og lugter landspolitiske muligheder. 

I valgkredsen Københavns Omegn skal den tidligere "vandkantsborgmester" Kim Valentin nu udfordre det nuværende, og noget mere kendte, folketingsmedlem Mads Fuglede.

 
 
Foto: Pressefoto

Efter meningsmålingerne at dømme bør Venstre nemlig kunne beholde sine nuværende to mandater i denne valgkreds.

Men mens det første mandat med stor sandsynlighed går til tidligere minister og nuværende gruppeformand, Karen Ellemann. Så er der ifølge politisk kommentator Hans Engell to oplagte bejlere til mandat nummer to - hvoraf én af dem har et klart forspring:

- Fuglede er allerede kommet i Folketinget og har fået en markant post som udlændingeordfører. Det giver ham en stor synlighed, siger han til TV 2 Lorry.

quote Fuglede er allerede kommet i Folketinget og har fået en markant post som udlændingeordfører. Det giver ham en stor synlighed

Hans Engelll, politisk kommentator

Derudover har Mads Fuglede endnu et kendtheds-kort på hånden: Som mangeårig USA-analytiker har han blandt andet fungeret som fast kommentator på TV 2 News under præsidentvalgene i 2008, 2012 og 2016. 

Omvendt er Kim Valentin nok mest lokalkendt i Gribskov, hvor han var borgmester fra 2014, indtil han blev væltet af posten ved det seneste kommunalvalg.

En politiker, som ifølge Hans Engell er populær intern i Venstre - men som han samtidig giver det lidet flatterende stempel "standardpolitiker".

Fuglede: Kæmper mod støjen 

Mads Fuglede

  • Født 23. august 1971 (47 år)
  • Stiller op til Folketinget for Venstre i Gladsaxekredsen 
  • Kom i Folketinget 1. oktober 2017 som afløser for Jakob Engel-Schmidt. 

Mads Fuglede er ikke meget for at sætte sig selv op imod partikollegaen:

- Sådan tænker jeg slet ikke. Nu skal vi bare have stemmer hjem til partiet. Vi kan ikke vinde som parti, hvis vi går op i, hvordan vi står internt, siger han til TV 2 Lorry. 

Èn af hans vigtigste mærkesager i valgkredsen er bekæmpelse af støj, og sidste år startede han sammen med en række andre politikere "Vestegnens nye trafikmafia". Et initiativ parallelt til den jyske trafikmafia, som er et begreb, som både politikere og medier i årevis har brugt, når de skal forklare, hvorfor milliardedyre trafikinvesteringer ofte ender i Jylland.

- Gladsaxe er landets mest støjplagede kreds. Det er en sag, jeg har brugt mange kræfter på, siger Fuglede.

Valentin: - Jeg har en unik profil 

Kim Valentin

  • Født 19. marts 1963 (56 år)
  • Stiller op til Folketinget for Venstre i Ballerupkredsen.
  • Er nuværende 2. viceborgmester i Gribskov Kommune i Nordsjælland.

Også Kim Valentin, der stiller op i Ballerupkredsen, nævner trafikområdet som ét af hans vigtigste områder. Han tilslutter sig gerne trafikmafiaen.

At han af politisk kommentator Hans Engell bliver kaldt for en "standardpolitiker" har han ikke meget til overs for:

Han fremhæver sin baggrund både i kommunalpolitik og som erhvervsmand gennem ikke mindre end 26 år. Udover at være politiker er han nemlig til daglig administrerende direktør i Finanshuset i Fredensborg.

- Jeg kan kombinere det ene og det andet. Og jeg tror ikke, man kan ikke finde én i Folketinget med lige præcis den profil. Det vil jeg bruge, lyder det.

Bliver han valgt ind, vil han bruge kræfter på at bekæmpe bureukrati og sikre, at lovgivningen fra Christiansborg ikke besværliggør arbejdet i kommunerne. 

Han anerkender, at Mads Fuglede har en fordel ved allerede at have en stol på Christiansborg.

- Men jeg er mere optaget af at komme og fortælle om min politik, og så må vi se, om det rækker.

Også resten af partierne har masser af interne dueller. Læs for eksempel analysen fra torsdag:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik