V og LA varsler hårdere kurs over for Ungdomshuset

Mens LA vil lukke Ungdomshuset på Dortheavej helt, vil Venstre fjerne kommunens tilskud.

Den borgerlige opposition på Københavns Rådhus blæser nu til kamp mod Ungdomshuset.

Det sker, efter politiet tidligere på aftenen blev mødt af kast med både flasker og sten fra bygningen på Dortheavej, hvor aftenens demonstration til fordel for Ungdomshuset endte. 

Det får nu Liberal Alliance til at bebude, at Ungdomshuset bør nedlægges.

- Vi mener, at Ungdomshuset på Dortheavej naturligvis skal lukkes og bruges til nogle fredelige formål, der gavner byen. Lige nu ejer Københavns Kommune grunden og giver så driftstilskud til Ungdomshuset, så de kan leje det ekstra billigt. Københavnernes skattekroner skal naturligvis ikke gå til at finansiere unge og voldelige venstrefløjsekstremister, skriver Alex Vanopslagh, der spidskandidat til Københavns Borgerrepræsentation (LA), i en mail til TV 2 Lorry.

V: Stop den kommunale pengestrøm

quote Det er en skændsel, at et kommunalt støttet kulturhus bliver brugt til den slags. 

Jens-Kristian Lütken, V

Ungdomshuset på Dortheavej modtager 1,5 millioner kroner i kommunal støtte om året.

Venstre vil ikke gå så vidt som Liberal Alliance og kræve en lukning, men mener, man bør sætte en stopper for den kommunale pengestrøm.

- Det er fuldstændig utilstedeligt, at politiet bliver beskudt med møtrikker fra en kommunal bygning. Den slags må ganske enkelt ikke kunne ske, og derfor bør den videre støtte til huset tages op til revision, skriver kulturordfører Jens-Kristian Lütken (V), Københavns Borgerrepæsentation, i en pressemeddelelse.  

Han har nu bedt om at få sagen på dagsordenen i kultur- og fritidsudvalget, der har ansvaret for støtten til Ungdomshuset.

- Det er en skændsel, at et kommunalt støttet kulturhus bliver brugt til den slags. Det skal bringes til ophør, vi skal ikke bruge skattekroner på at støtte grupper, der kun er interesseret i vold og ødelæggelse. Det er ikke et København, jeg ønsker mig. Vi er derfor nødt til at have en drøftelse af fremtiden for Ungdomshuset og den kommunale støtte, siger han.

Demonstration endte i anholdelser

Sent onsdag aften ransagede politiet Ungdomshuset på Dortheavej og fandt blandt andet petanquekugler.

Københavns Politi oplyste på et pressemøde tidligere onsdag aften, at man har anholdt mellem fem og otte personer, men at man endnu ikke har taget stilling til, hvorvidt de skal stilles for en dommer i Københavns Byret i løbet af torsdagen. 

Der er så vidt politiet er informeret ingen tilskadekomne under aftenens uroligheder, men en håndfuld butikker og banker på Nørrebrogade har fået smadret ruderne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik