V går fra budgetforhandlinger i København

Budgetforhandlingerne på Københavns Rådhus brød torsdag aften sammen. Venstre, DF og Enhedslisten udvandrede. S, SF, Konservative og De Radikale fortsætter.

Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten forlader forhandlingerne om 2011-budgettet for Københavns Kommune.

Kulturborgmester Pia Allerslev (V) smækker med døren.

Frank Jensen er dumpet med et brag. Vi har spildt fire dage på tom snak. Alle hans fine ord om bredt samarbejde har været floskler. Børnefamilierne og de svageste svigtes, siger hun i en meddelelse.

Mette Reissmann (S) er overrasket over Venstres reaktion.

Vi havde alle den opfattelse, at Venstre deltog konstruktivt i forhandlingerne, men måske har det bare været et spil for galleriet. Det reelle motiv kan man måske finde inde på Pia Allerslevs Facebook-profil, hvor hun siden i torsdag formiddag har talt om, at forhandlingerne ville bryde sammen. Det ligner et dobbeltspil, siger Mette Reissmann.

Dansk Folkepartis gruppeformand Carl Christian Ebbesen kritiserer også S og SF's profil på børne- og socialområdet.

Det er mærkeligt og uforståeligt, at S og SF står fast på at gennemføre en massakre på børne- og socialområdet. Det vil vi ikke lægge navn til, og slet ikke i betragtning af, at kommunens jo slet ikke er tvunget til at spare, siger han.

Også Enhedslisten forlader forhandlinger i protest mod udsigten til forringelser på socialområdet.

Vi kan ikke leve med, at byens svageste grupper ikke bliver prioriteret, og så vil Enhedslisten hellere stå uden for en aftale, siger Socialborgmester Mikkel Warming (EL). Enhedslisten foreslår, at kommunen bruger nogle af de 850 millioner kroner, der er øremærket til anlæg, til byens børn og de svageste i stedet.

Budgetforhandlingerne fortsatte torsdag aften med deltagelse af S, SF, De Radikale og Konservative.

/ritzau/