Uvis økonomi for kloakker

Det er endnu usikkert, om trængte boligejere i Hillerød vil kunne låne penge til påtvungne kloakforbedringer.

Hillerød: Borgmester i Hillerød Dorte Meldgaard (K) er endnu ikke begyndt at undersøge muligheden for, at spildevandsselskabet må lægge ud for arbejdet, når 3200 grundejere i Hillerød Kommune skal separatkloakere.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det kræver en lovændring, hvis det skal kunne lade sig gøre, og derfor vil hun henvende sig til Miljøministeriet og Kommunernes Landsforening for at fremme muligheden. Men hos KL er man ikke begejstret for borgmesterens idé.

 

- Det er en rigtig god løsning de steder, hvor der er et stort spildevandsselskab og få borgere med problemer, men det er en tvivlsom løsning de steder, hvor der er et lille spildevandsselskab og mange borgere med problemer, siger Niels Philip Jensen, konsulent i KL.

 

Derfor vil man ikke bakke op om borgmesterens forslag, men KL foreslår i stedet, at man opretter en statslig lånepulje.

 

- Vi har rejst problemstillingen og håber på, at ministerierne enten selv udvikler en løsning, eller at de går i dialog med os om de kriterier, der skal være for den låneordning, vi har foreslået, siger Niels Philip Jensen.

Heller ikke på Christiansborg er en lovændring lige på trapperne, men

Enhedslisten arbejder på et lovforslag, der skal gøre det muligt for forsyningsselskaberne at finansiere arbejdet.

 

- Vi arbejder med at komme frem til en model, hvor man kan få forsyningsselskaberne til at finansiere nogle af de her klimatilpasningstiltag og lave en fornuftig afdragsordning, siger Maria Gjerding, miljøpolitisk medarbejder i Enhedslistens folketingsgruppe.

Borgmesterens Konservative partifæller har allerede fremsat et lovforslag om økonomisk hjælp til særlig trængte grundejere.

 

- Vi vil ikke være med til, at der bliver trukket sådan et krav ned over hovedet på borgerne. Derfor foreslår vi, at der skal være en lånemulighed, hvor kommunen kan være behjælpelig med at finansere det på samme måde, som du har fripladser i børnehaven, siger Det Konservative Folkepartis klimaordfører, Mike Legarth.

 

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) vil dog ikke afsløre, om regeringen vil hjælpe de borgere, der ikke har råd til kloakforbedringer, og hvad man i så fald vil gøre.

- Kloakering er et område regeringen følger nøje, og vi undersøger forskellige modeller for at undgå, at nogle borgere kommer i klemme, siger hun ifølge avisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik