Utrygge erhvervsdrivende: Vi vil have Helsinge tilbage

Nordsjællands Politi kæmper en ihærdig kamp for at få bugt med vold, åbenlys handel med stoffer og anden utryghedskabende adfærd i Helsinge.

Grænsen er nået. Vi nægter at finde os i den udvikling, som vi den seneste tid har været vidner til.

Sådan lyder det i dag fra Helsinge Erhvervsforening.

- Vi er nået til det punkt, hvor vi siger, at det vil vi ikke have mere. Nu vil vi have Helsinge tilbage, og Helsinge skal være et trygt sted og et rart sted at være. Og det håber vi og tror på, vi kan få, hvis ikke vi har de ting, siger formanden for Helsinge Erhvervsforening, Christian Jessen,  til TV 2 Lorry.

Baggrunden for de erhvervsdrivendes opråb er den opbakning, som en nyetableret prøveafdeling af rygmærkeklubben Gremium har fået blandt lokale unge i og omkring Helsinge.

Rygter om beskyttelsespenge

Flere borgere og erhvervsdrivende klager over general utryghed i gadebilledet, ligesom åbenlys handel med stoffer foregår flere steder i byen.

 - Så har der jo været de her rygter om beskyttelsespenge og man tyranniserer de erhvervsdrivende nede i byen. Det seneste var knivstikkeri forleden aften. Der foregår mange ting - og der har været meget politi i området det seneste stykke tid. Og det er ikke det, vi gerne vil kendetegnes for heroppe i Helsinge, siger Christian Jessen.

Ekstra bevågenhed fra politiet

Nordsjællands Politi bekræfter i dag overfor TV 2 Lorry, at man de seneste uger har patruljeret ekstra meget i og omkring Helsinge. 

- Det er det, vi sammen skal arbejde hen imod. De skal ikke været i byen, og de skal overhovedet ikke etablere sig som bande, siger stationsleder i Nordsjælland Politi, Freddy Bech Jensen.

Så sent som i går onsdag iværksatte Nordsjællands Politi en større aktion ved Toftevangen i Helsinge med deltagelse af hele seks politipatruljer. Et større grønt område blev undersøgt med hunde ligesom en ældre Audi blev finkæmmet.

Nordjællands Politi ønskede i dag ikke at oplyse om den præcise baggrund for onsdagens aktion.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Still Lynetteholmen Grafik 2 HEMO 2 billeder

playNy plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

60_percent

playCoronarestriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner, erfarer TV 2

Gribskov

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere