Utryg Tingbjerg-Husum borger: "Hvor er politi og politikere?"

Sanja Loncarevic cykler hver dag gennem Tingbjerg og Husum. Efter den seneste skudepisode frygter hun at ende som offer for bandekriminalitet.

- Vi mener ikke, det kan være rigtigt, at det er et vilkår for børn og unge at skulle frygte at blive offer for bandekonflikter på deres vej til skole i disse belastede boligområder. 

quote Skyderi i især Tingbjerg og Husum er ikke noget nyt eller et enkeltstående tilfælde, faktisk langt fra.

Sanja Loncarevic og medstuderende i mail til TV 2 Lorry

Sådan lyder det i en mail til TV 2 Lorry. Den er skrevet af to piger, som går i 2.g på Nørre Gymnasium. 

- For at vi kan komme i skole og til træning, skal vi hver dag igennem Tingbjerg og Husum på henholdsvis cykel og i bus, og det skaber en vis utryghed især efter den sidste skudepisode, hvor en 20-årig mand blev skudt i foden. Skyderi i især Tingbjerg og Husum er ikke noget nyt eller et enkeltstående tilfælde, faktisk langt fra.

Må cykle en anden vej hjem

En af de to piger bag teksten er Sanja Loncarevic.

quote Det er så tydeligt at se hvem de er. Rockere og bandemedlemmer. Hvorfor kan I ikke fange dem?

Sanja Loncarevic

Efter skudepisoden natten til mandag aftalte hun med sin mor, at hun skulle lave sin daglige cykelrute om. Nu vil hun gerne råbe politiet og politikerne op, fordi hun ikke mener, at det kan være rigtigt, at hun skal indordne sig på grund af frygten for kriminalitet i området. 

- Jeg er ikke politichef, og jeg sidder ikke i folketinget. Men jeg vil have det frem i lyset, at det er et vilkår herude, at lave sit liv om, fordi der er bandekriminalitet. Synes de det er i orden? Der mangler fokus på det. Vi ser ikke tilstrækkeligt politi, og ingen fortæller os noget, siger hun til TV 2 Lorry. 

Ifølge hende er der mange børn og unge, som går med en utryghed i maven til hverdag, og en frygt for at ende som tilfældigt skudoffer. Der ligger nemlig flere skoler og fritidsaktiviteter i det ramte område. 

Sanja Loncarevic forstår ikke, hvorfor det er så svært at fjerne problemet, så borgerne kan blive trygge igen. 

- Det er så tydeligt at se hvem de er. Rockere og bandemedlemmer. Hvorfor kan I ikke fange dem? Ikke bare her i Tingbjerg og Husum, men også andre steder. Det er meningen, det skal være et trygt samfund. 

Frank Jensen: - Det er uacceptabelt

Overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, Soc. Dem., mener, at løsningen er at spærre bandemedlemmerne inde. 

quote Det er fuldstændig uacceptabelt, at man som gymnasieelev i København ikke kan følge sin normale cykelrute.

Overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, Soc. Dem

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at man som gymnasieelev i København ikke kan følge sin normale cykelrute. Der er bevægelser i bandemiljøet, og det er klart at de skudepisoder, der har været det påvirker os alle sammen, siger han. 

- Derfor er jeg glad for at Københavns Politiet anholder et stort antal bandemedlemmer. Vi have bandemedlemmer væk fra gaden og ind i fængslerne, siger Frank Jensen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik