Utopi at mægle fred mellem bander

Politiet i Køge tror ikke at en fredsaftale mellem byens bander er realistisk.

Fredsaftalen mellem rockerne i HA og Bandidos fra 1997 har virket, men politiet mener ikke, en lignende aftale mellem banderne i Køge er mulig. Kulturen i banderne kræver nemlig et fjendebillede, lyder forklaringen fra politiet.
- Jeg tror ikke på det. Det er simpelthen for idealistisk. Sådan siger politikommissær Kaj Schmidt til DAGBLADET Køge.
Han er leder af forebyggelsessekretariatet for Midt- og Vestsjællands Politi og mener ikke, at banderne kan trækkes til forhandlingsbordet, fordi et fjendebillede er vigtigt for deres selvforståelse.
- Bandemiljøet er en subkultur, hvor tankerne om fjendskabet er meget vigtigt for fællesskabet i banderne. Os og dem-mentaliteten er simpelthen en del af fundamentet, fortæller Kaj Schmidt.
En fredsaftale vil således fjerne en del af bandemedlemmernes identitet og mindske sammenhængskraften i banderne, og det er de ikke interesseret i.
Hos aktiverings- og exitkonsulenterne Take Two ser man imidlertid en fredsaftale som en reel mulighed for at dæmme op for en ellers højspændt situation i bandemiljøet.
- Hvis vi kunne få banderne til at snakke sammen, kunne man måske lave en aftale mellem dem, for der er ingen, der gider rende rundt og skyde på hinanden i længden, siger den daglige leder af Take Two Thomas Clausen til DAGBLADET Køge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik