Foto: Ulrik Agerbeck, TV 2 Lorry

Utilfredse Hillerødborgere imod tvangsbetaling for ny kloak

En borgergruppe i Hillerød har samlet næsten 2000 underskrifter ind. De vil ikke tvinges til at betale for nye kloakker.

3200 husejere i Hillerød kan se frem til en stor regning, hvis kommunens plan for et nyt kloaksystem gennemføres. Derfor har en borgergruppe der går under navnet ”8-mandsgruppen” i løbet af de sidste to måneder samlet tæt på 2000 underskrifter ind. De synes nemlig der er tale om forskelsbehandling, når det kun er godt 15 procent af Hillerøds husejere der skal betale.

- Vi vil have dem til at stoppe projektet, hvad angår den tvungne private betaling, siger Jens Gammeltoft der er medstifter af 8-mandsgruppen.

Striden omdrejningspunkt er separatkloakering – dvs. at man leder regnvand og spildevand ud i to forskellige kloaksystemer. Det er nemlig ikke blot bedre for miljøet, det gør det også nemmere at håndtere vandmængderne når der er skybrud.

Kommunen ønsker at lave separatkloakering på en del af byens veje, men da loven er indrettet sådan, at kommunen ikke må betale for de private husejere, så skal husejerne selv betale for et nyt kloaksystem under huset og for at blive koblet til den kommunale separatkloakering.

For mange husejere vil det koste et sted mellem 40.000 kr. og 100.000 kr. skønner 8-mandsgruppen.

- Det er rigtigt, at det er forskelsbehandling, forstået på den måde at det jo ikke er alle der skal gøre det. Omvendt kan man sige, at det er urimeligt, hvis man beder folk om også at lave separatkloakering der hvor det ikke er nødvendigt, siger Dorte Meldgaard (C), borgmester i Hillerød.

8-mandsgruppen mødes med borgmesteren i morgen for at overrække hende underskrifterne.