03:51

Landsbyen Græsted har været centrum for hele landets opmærksomhed idag. Den lokale skole har aflyst årets julegudstjeneste, og det har vagt store følelser Video: Google maps

Utilfredse forældre i Græsted arrangerer salmesang i kirken

En gruppe forældre er så utilfredse med skoles beslutning om at droppe årets julegudstjeneste, at de i morgen tager deres børn ud af undervisningen.

Det har medført stor utilfredshed hos flere forældre, at det pædagogiske udvalg på Gribskolen i Græsted har valgt at afskaffe den årlige julegudstjeneste. 

Men nu har en gruppe forældre taget sagen i egen hånd. I morgen tirsdag før klokken 10, møder de op i klasselokalerne og henter deres egne børn og andre børn, hvis forældre har givet dem tilladelse. Derefter går de i samlet flok over i kirken for at synge tre julesalmer, skriver Kristeligt Dagblad.

- Vi er rigtig mange, der er utilfredse med, at skolen har taget denne beslutning hen over hovedet på os forældre. Julegudstjenesten har været en tradition på skolen i mange år, og mine børn har altid glædet sig til den, siger Pernille Vainio, der har taget initiativ til arrangementet.

Læs også Utilfredse forældre får nu selv arrangeret julegudstjeneste

Reaktionen kommer først i morgen

Hun er mor til en pige i 2. klasse og har desuden to større børn, der også har gået på skolen. Pernille Vainio fortæller, at hun og de andre forældre ikke har givet skolen besked om, at de møder op i dag. 

- Vi har ikke givet nogen besked, så reaktionen kommer først i morgen (i dag, red.), når vi begynder at hive børnene ud af klasserne, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror dog godt, at lærerne ved det, for budskabet har nok spredt sig som en steppebrand. Men vi har bevidst ikke ringet til skolelederen. Det synes jeg ikke, vi behøver, når de heller ikke informerede os om, at de ville afskaffe gudstjenesten før i sidste øjeblik.

Læs også Aflyst julegudstjeneste: DF'er undskylder overfor muslimer

Vil tælle op mod 50 børn

Når salmerne er sunget, følger forældrene børnene tilbage til skolen. Pernille Vainio forudser, at flokken, der går til julesang i kirken i dag, vil tælle op mod 50 børn og forældre.

Sognepræst ved Græsted Kirke Ole Backer Mogensen kommer ikke til at medvirke ved arrangementet. 

- Jeg vil ikke være part i sagen, og jeg kan ikke stå inde for at tage børnene ud af undervisningen uden skolens velsignelse. Men kirken er som altid åben for andagtssøgende og turister, der måtte have lyst til at gå ind i kirken, siger han. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skoleleder på Gribskov.

Læs også Forældre forlader skolebestyrelse efter aflyst julegudstjeneste