Uskyldige kan blive ofre i bandekonflikt

Forvekslingsskud - hvor sagesløse borgere bliver skudt på, fordi de bliver forvekslet med bandemedlemmer - er en ny konsekvens af bandekonflikten, skriver DR Nyheder.

I går aftes blev to mænd beskudt i deres bil på Frederiksberg. Det er politiets teori, at dem der skød på dem, tog dem for at være fra en rivaliserende bande.
Politiet er overbevist om, at de to danske mænd der blev beskudt 4-5 gange under en biljagt, ikke har noget med bandemiljøet at gøre. De er ukendt af politiet og valgt at melde skyderiet umiddelbart efter overfaldet, hvilket bandemedlemmer normalt ikke gør.
Til gengæld kunne det tyde på, at de 4 indvandrer der jagtede dem, tog dem for at være banderelaterede.
Den slags forvekslingsskud skyldes, at bandemedlemmerne er bange, forklarer fungerende chefpolitiinspektør Mogens Lauridsen: - Jeg tror, de er bange. De er bange for hinanden. De er bange for politiet. De er bange for sig selv, og jeg ved ikke hvad. Der er ingen tvivl om, at de er helt oppe på lakridserne. Det er selvfølgelig også derfor, det er endnu farligere, siger han til DR Nyheder.
Og skyderiet i går er ikke et enkeltstående tilfælde. Der har været flere af den slags skyderier mod tilfældige borgere i Københavnerforstaden Tingbjerg. Og en forveksling kunne også godt ligge bag skyderiet foran Forum i onsdags. - Det er dybt problematisk. Det er også derfor, vi har de her tiltag, som vi starter i morgen. Det er jo netop fordi, der har været nogle episoder i de her områder, som kunne tyde på, at man har forvekslet folk med nogen andre, siger Mogens Lauridsen til DR Nyheder.
Tiltaget som Mogens Lauridsen omtaler, er indsættelse af to specialgrupper der fra mandag skal mandsopdække banderne i København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik