Usædvanlig sag: Mand truet til at blive hos sin kone

En 38-årig mand ville redde families ære ved at tvinge en anden mand til at blive i ægteskab og fornægte barn.

En 38-årig mand fra Hørsholm skal seks måneder i fængsel for at have truet og forsøgt at tvinge en anden mand til at blive i et ægteskab.

Det har Retten i Helsingør afgjort fredag, oplyser Anklagemyndigheden i Nordsjælland.

Den 38-årige truede blandt andet den 34-årige med slå ham ihjel, og det fremkaldte så stor frygt hos den 34-årige, at han på et tidspunkt forlod landet for at leve i skjul.

Hustruen til den 34-årige er den dømtes kusine. Truslerne skulle sikre, at der ikke blev kastet skam over den 38-årige og familiens ære ved en skilsmisse.

Skulle nægte at være far til barn

Ud over at blive i ægteskabet skulle den 34-årige mand også nægte faderskabet til et barn, han havde fået med en anden kvinde. Og i den forbindelse blev han også afpresset for 7.500 kroner.

- Det er en usædvanlig sag, og jeg er især tilfreds med, at Retten fandt, at de trusler, som den tiltalte fremsatte, ikke blot havde formål at true den forurettede, men også tvinge ham til at leve på en måde, der var dybt indgribende i hans selvbestemmelsesret og personlige frihed, siger anklager Andreas Juul Bjørn, Anklagemyndigheden i Nordsjælland.

Den 38-årige har anket dommen til frifindelse.

Politiet og Anklagemyndigheden ønsker ikke at oplyse, om den 34-årige mand fortsat lever i udlandet.

Det er også uvist, om han er blevet skilt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik