Usædvanlig konkurrence: Hvem er bedst til hjertemassage?

International konkurrence i hjertemassage kommer til København

Efterhånden findes der konkurrencer om alt mellem himmel og jord. Og nu har endnu en usædvanlig en af slagsen meldt sig i kampen om, hvem der er bedst til et eller andet. Denne gang handler det om hjerte-lunge redning. Altså førstehjælp.

Og i begyndelsen af næste måned afvikles der en international konkurrence mellem førstehjælpsinstruktører, der i hold skal kæmpe om at "genoplive" ganske døde dukker, som er udstyret med så meget elektronik, at livreddernes indsats bliver registreret helt ned i mindste deltalje.

Konkurrencen er et led i en kongres for førstehjælpere - Nordic First Aid - som bliver holdt på Tivoli Hotel & Congress Center i København 10. og 11. marts. Her skal føstehjælpsinstruktørerne inddeles i hold på 5 til 6 personer, og så skal de eller kaste sig over dukkerne med livreddende hjertemassage i en periode på otte minutter. Hvert holds præstation udregnes som et procenttal - og vinderen bliver det hold, der får flest point.

 

Og for at øge presset - så deltager der også en række hold via en skype-forbindelse fra Sydkorea.

-Vi håber, at denne konkurrence, der afholdes i al venskabelighed, vil være med til at sætte yderligere fokus på hjerte-lunge redning, siger Thomas Egesborg Pedersen, som er formand for Dansk Føstehjælpsråd.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik