Usædvanlig fangst: Fiskeart burde ikke være i Danmark

Lystfisker Michael Heimann fik en noget anderledes fangst hevet i land, da en Sølvlaks bed på krogen under en fisketur i Køge Bugt.

Det burde slet ikke kunne lade sig gøre, men i sidste uge fangede lystfiskeren Michael Heimann en fisk i Køge Bugt, som normalt lever i Stillehavet.

quote Vi stod stille og roligt og fiskede og lige pludselig mærkede jeg bare et kort og kontant hug i fiskestangen. Den var svær at styre, men efter 7-10 minutter fik jeg trukket den ind.

Michael Heimann, Lystfisker

- Vi stod stille og roligt og fiskede og lige pludselig mærkede jeg bare et kort og kontant hug i fiskestangen. Den var svær at styre, men efter 7-10 minutter fik jeg trukket den ind, siger Michael Heimann om episoden.

Og det var ikke en hvilken som helst fisk, der blev trukket i landet efter flere minutters kamp.

- Vi vidste ikke, hvad det var, så nogle af dem jeg fiskede med undersøgtet hurtigt på Google, hvad det var for en slags fisk. Og så fandt vi frem til, at det nok var en sølvlaks, siger Michael Heimann.

Kort efter kontaktede han Fiskeatlasset på Zoologisk Museum i København, der med det samme var meget interesserede i Michaels fangst. Fisken burde nemlig slet ikke leve i danmark.

Lystfisker Michael Heimann har netop fanget en sølvlaks i Køge Å, og det vakte opmærksomhed på Zoologisk Museum

- Fisken tilhører den gruppe af laksefisk som vi kalder stillehavslaks og som man kan høre af navnet, så er det altså en art, der normalt lever i Stillehavet, siger Henrik Carl, der er fiskespecielist ved Statens Naturhistoriske Museum.

På Zoologisk Museum i København er fisken nu blevet indleveret, hvor den sammen med andre lignende fiske undersøges af eksperterne.

quote Det er ikke sikkert, der er et problem, men vi ved det bare ikke endnu, om det her er noget, hvor der slipper Sølvlaks ud masser af steder. For så begynder de pludselig at konkurrere med vores hjemmehørende arter som laks og ørred.

Henrik Carl, Fiskespecielist, Statens Naturhistoriske Museum

Sidste år fangede flere jyder sølvlaksen og i år er den fanget to gange - senest i sidste uge af Michael Heimann i Køge Bugt.

Skal registreres ved fangst

Sølvlaksen er en dambrugsfisk som man opdrætter mange steder i verden, hvor man kan bestille æg hjem fra udlandet så man kan opdrætte dem. Sidste år skete der det, at man havde et udslip i Horsens ved et havbrug, men i år ved man ikke, hvor de nyfangede Sølvlaks stammer fra.

- Det er ikke sikkert, der er et problem, men vi ved det bare ikke endnu, om det her er noget, hvor der slipper Sølvlaks ud masser af steder. For så begynder de pludselig at konkurrere med vores hjemmehørende arter som laks og ørred, siger Henrik Carl.

Hvis man skulle være lige så heldig at få Sølvlaksen på krogen som Michael Heimann var, så skal man kontakte Zoologisk Museum og evt. fryse fisken ned, hvis først man kan få den afleveret senere. Man skal under alle omstændigheder ikke sætte den fri igen - og man må meget gerne dokumentere med et billede, hvor man har fanget den. 

- Jeg tror ikke, jeg kommer til at opleve det igen. Men det var en super fed fight, som man ikke normalt har på de her kyster, siger Michael Heimann.
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik