Uroligheder vækker dyb skuffelse på Nørrebro

Lokale stemmer fra Nørrebro ærgrer sig over, at bydelen igen må lægge gader til voldelige konfrontationer mellem politi og demonstranter.

Det er ti år siden, at Jagtvej 69 blev ryddet, og Nørrebros gader var rammen om voldsomme konfrontationer mellem politi og demonstranter.

Her til aften er der stor skuffelse at spore hos de lokale, som har fået associationer til de voldsomme scener fra 2007, efter en demonstration i anledning af 10-års dagen for rydningen udviklede sig så meget, at politiet måtte opløse den.  

quote Det er som om, vi ikke har rykket os, og det er 10 år siden.

Yildiz Akdogan, Soc.dem.

Bl.a. kastede demonstranterne sten mod politiet på vej ned af Jagtvej, og politiet fjernede demonstranter fra Ungdomshus-grunden, hvor flere af dem havde tændt bål. Ifølge Politiken skulle demonstranterne også have smadret vinduer hos Danske Bank på hjørnet af Fælledvej og Nørrebrogade og hos Arbejdernes Landsbank. 

- De har skudt sig selv i foden ved - desværre - at bekræfte de fordomme, vi har om autonomes måde at demonstrere på. De havde vundet så mange point, hvis de havde demonstreret fredeligt og på den måde markeret det, de ville sige. Men når de gør det på den måde, kaster brosten på butikker og tænder bål, gavner det ikke deres sag, siger Yildiz Akdogan, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. 

Hun bor selv fem minutter fra Jagtvej 69 og er skuffet på sin bydels vegne. 

- De formår igen at fremstille Nørrebro som en bydel, hvor der er ballade hele tiden, og det er jeg rigtig træt af. 

Lokal handelsforening: Nørrebro må komme videre

Også hos Nørrebro Handelsforening er man frustreret over demonstranternes adfærd. 

- Jeg synes, det er helt i orden, at de demonstrerer, men der er ingen grund til at kaste med brosten efter politifolk eller banker. Så må de gøre noget efter de demokratiske spilleregler og skrive nogle breve til Borgerrepræsentationens politikere eller til pressen, siger Johnny Beyer, næstformand i Nørrebro Handelsforening. 

Johnny Beyer mener, det er på tide, at Nørrebro lægger Jagtvej 69 bag sig. 

- Vi må videre. Det er en beslutning, der er taget for ti år siden, og det er nogle gamle politkere, der har taget den. Uanset om man kan lide beslutningen eller ej, så synes jeg ikke, man skal dyrke den i hverken positiv eller negativ retning, siger han.

- Det skal ikke laves om til en årsdag, man markerer.

Men Yildiz Akdogan forstår godt følelserne, der er på spil i dag. 

- Det er tiårsdagen, og det er fint nok at markere det, for det er noget, der gør ondt på dem. Men at gøre det på den måde, hvor det skaber utryghed på gaden, og der sker sammenstød mellem autonome og politiet... Det er som om, vi ikke har rykket os, og der er gået ti år, siger hun. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik