Urolige borgere i Askerød efter optøjer i nat

Flere sammenstød og uroligheder med vrede unge fra Askerød i Hundige har skabt uro og nervøsitet blandt borgerne. Der blev sat ild til biler, kastet sten efter politi og brandvæsen op til flere gange.

Uroen startede efter et indbrud i en villa i Greve klokken 17.41, mener Midt- og Vestsjællands Politi, der i aftes og nat fik assistance fra Vestegnens Politi. Efter indbruddet stak et par gerningsmænd af og blev samlet op af en varebil, som efterfølgende blev fundet ved Digehuset i Askerød.

Da en patrulje kom frem til stedet blev der kastet sten efter politiet. Stenkastene resulterede i en knust rude, men det lykkedes dog at få bilen med til undersøgelse.

Klokken 21.41 måtte politiet igen køre ud, da en gruppe på 20-30 unge af anden etnisk herkomst end dansk kastede sten mod en bus, så tre ruder blev knust. Der var fem passagerer i bussen, ingen kom dog til skade.

Igen klokken 22.42 fik politiet så en anmeldelse om ild i nogle biler på Godsvej i Askerød.

- Vi kan jo ikke være sikre på, at det har en sammenhæng, men meget tyder på det, siger vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Også denne gang blev der kastet sten efter brandvæsen og politi, og der blev smadret en rude i en brandbil.

Der blev også skudt fyrværkeri mod patruljerne, men der er ikke nogen meldinger om nogen, der kom til skade ved konfrontationen.

Klokken 23.45 gik uroen ud over et busselskab, som fik knust et sidespejl på Godsvej, da 15-20 unge svingede en stige mod bussen, hvor der heller ikke kom nogen til skade.

Så heldigt gik det dog ikke senere samme nat.

Lidt før klokken 4, blev der kastet sten mod en bus, så en 20-årig kvinde, der sad i bussen fik glassplinter i munden, og en ambulance blev kaldt til stedet.

Politiet har endnu ikke pågrebet nogen gerningsmænd, men arbejder på højtryk på sagen søndag morgen.

Grupperinger af unge patruljerer idag området omkring Askerød. Flere borgere i Askerødbegyggelsen tør ikke udtale sig til TV2 Lorry idag. De føler sig utrygge og frygter repressalier og afbrænding af deres biler.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik