Uro på Nørrebro for tredje nat i streg: Fire biler i brand

Københavns Politi har for tredje nat i streg haft nok at se til på Nørrebro, hvor unge uromagere igen har påsat op mod flere brande i området.

Natten til fredag blev to unge personer anholdt for forsøg på brandstiftelse på Nørrebro og i løbet af lørdagen blev de begge varetægtsfængslet i 10 dage.

Det afholdte dog ikke andre unge i at fortsætte urolighederne igen natten til lørdag, hvor omkring 50 betjente rykkede ud til de unge uromagere, der fortsatte med at sætte ild til biler, container og skraldesprande.

Det resulterede i yderligere tre anholdelser - og igen i nat var den så gal igen fra kort før midnat og flere timer frem.

- Den første brand modtager vi en anmeldelse om kl. 23.42 og den sidste er kl. 04.37, siger vagtchef hos Københavns Politi Henrik Brix.

Vagtchefen oplyser dog, at nattens uroligheder ikke har været på samme niveau som de to forrige. Københavns Politi ved endnu ikke med sikkerhed, hvad der ligger til grund for de unges utilfredshed.

quote Vi har som altid været synlige i hele byen i løbet af natten, men har selvfølgelig haft et fokus på Nørrebro efter de seneste dages uroligheder.

Henrik Brix, Vagtchef, Københavns Politi

- Vi har som altid været synlige i hele byen i løbet af natten, men har selvfølgelig haft et fokus på Nørrebro efter de seneste dages uroligheder, siger Henrik Brix.

Vagtchefen oplyser desuden, at det endnu er uvist, om alle nattens fire brande har været påsatte - der er nemlig i disse varme tider også en mulighed for, at biler kan selvantænde.

Politiet har i løbet af weekenden været talstærkt repræsenteret på Nørrebro til urolighederne med unge brandstiftere. Her et billede fra natten til lørdag. 
Politiet har i løbet af weekenden været talstærkt repræsenteret på Nørrebro til urolighederne med unge brandstiftere. Her et billede fra natten til lørdag. 
Foto: Stine Sylvestersen - TV 2 Lorry

- Den første bilbrand ved Læssøesgade kan måske være en selvantændelse. Den næste brand kl. 01.02 på Rovsingade er nok påsat, hvilket også må formodes om de to sidste ved Wesselsgade 22 kl 04.24 og Sjællandsgade 17 kl. 04.37, siger vagtchef Henrik Brix.

Ingen personer er blevet anholdt i forbindelse med nattens brande.

De tre anholdte fra natten til lørdag er blevet løsladt igen, da dommervagten ikke fandt beviser nok til en varetægtsfængsling. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik