Uro og hærværk får bibliotek til at indskrænke åbningstid

Christianshavns Bibliotek bliver ofte udsat for hærværk, mens det er ubemandet. Nu har man taget konsekvensen og indskrænket åbningstiden.

Ødelagte bøger og cigaretskodder i sofaen. Det er det syn, som i den seneste tid har mødt personalet på Christianshavns Bibliotek i København, når de er mødt ind om morgenen. Det skriver Cityavisen.  

- Det er desværre grupper af unge uromagere, der fylder negativt på biblioteket i den ubemandede åbningstid, og vi bliver nødt til at stoppe op og finde ud af, hvordan vi kan løse problemet 'her og nu' og på sigt forebygge uønsket opførsel på biblioteket, fortæller Jan Henriksen, der er leder i Kultur & Idræt Christianshavn-Vestamager i en pressemeddelelse. 

Som en midlertidig løsning har biblioteket besluttet at lukke efter den betjente åbningstid. Det betyder altså, at der ikke længere er mulighed for at låne og aflevere biblioteksmateriale helt frem til kl. 22. 

- Vi vil på en ikke-konfliktoptrappende måde sikre, at biblioteket er et trygt og rart sted at være for alle. På den korte bane betyder det, at Rådhusvagten vil gøre runderinger på biblioteket og sørge for, at folk opfører sig ordentligt, og at vi afleverer de optagelser, vi har fra overvågningskameraerne til politiet. På den lange bane ser vi løsningen i et intensiveret samarbejde med SSP - herunder politiet og gadeplansmedarbejdere, lyder det fra Jan Henriksen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

skøjtepige

Skøjtebaner lukker overalt, men her åbner en ny - af plastik

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere