Uro hos Nye Borgelige i Hillerød: Spidskandidat går i vrede

Kim Hendry har valgt at forlade Nye Borgerlige, efter at Mette Thiesen for nylig trådte ind i partiet og torsdag blev udnævnt til spidskandidat.

Det er kun en lille uge siden, at Mette Thiesen, der er medlem af Hillerød Byråd, skrottede Det Konservative Folkeparti til fordel for i stedet at melde sig under fanerne hos Nye Borgerlige.

Det skifte har nu medført så meget intern uro i partiet, at spidskandidat Kim Hendry torsdag aften valgte at forlade Nye Borgerlige i vrede.

Kim Hendry har siden marts siddet som Nye Borgerliges repræsentant i Hillerød Byråd, og i maj blev han valgt som partiets spidskandidat til det forestående kommunalvalg.

Men med Mette Thiesens ankomst har bestyrelsen besluttet, at hun også skal være spidskandidat, hvor medlemmerne så skulle vælge mellem de to. Den beslutning faldt torsdag aften og umiddelbart efter smækkede Kim Hendry med døren.

Fire måneder med mistillid

I en besked skriver han:

- Fire måneder endte med mistillid!

- Det er med beklagelse, at bestyrelsen i Hillerød kredsen torsdag aften på et ekstraordinært bestyrelsesmøde, indkaldt af næstformand og hovedbestyrelsesmedlem Helle Saugmann Lund med 3 dages varsel i ferieperioden, har valgt at bede mig om at lade Mette Thiesen overtage spidskandidatposten, da de nu pludselig ikke som tidligere udtalt og skrevet, har behov for, at jeg tegnede Nye Borgerlige i Hillerød, samt som da vi drøftede mit medlemskab tilbage i februar, hvor ønsket var jeg skulle tegne Nye Borgerlige i Hillerød.

Mette Thiesen har åbenlyst fra begyndelsen har haft spidskandidat posten sat i udsigt, ligeledes i hendes udtalelse om dette tidligere i pressen, hvor hun ikke bakkede op om den valgte spidskandidat, skriver Kim Hendry og fortsætter:

- Derfor har jeg meddelt bestyrelsen i Hillerød, hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige, Hillerøds borgmester Dorte Meldgaard og byrådssekretariatet i Hillerød Kommune, at jeg er udtrådt af Nye Borgerlige som medlem og derfor igen er løsgænger.

Formand: Vi har tillid til Kim

Formand for Nye Borgerlige i Hillerød, Morten Bille, kalder det brandærgerligt at Kim Hendry er ude af partiet.

- Vi har fuld tillid til Kim som politiker. Men vi synes, at vi har to fantastiske kandidater, og at medlemmerne skulle have mulighed for at vælge mellem de to, siger han til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik