Ups - vi er dumpet i Region Sjælland

Vi er dumpet. Nu må vi i Regionsrådet træde i karakter og lede sygehusvæsenet så vi ikke igen skal læse, at sygehusene i Region Sjælland er landets dårligste.

Samtlige borgerlige partier og SF slog i går fast, at Dagens Medicin havde ret i store dele af den sønderlemmende kritik, bladet kom med for tre uger siden.

På vegne af Venstre, konservative, radfikale og Dansk Folkeparti sagde den konservative gruppeformand Chr. Wedell Neergaard til DR Sjælland:

- Det er hår i suppen, når regionsformanden bliver ved med at påpege de fejl Dagens Medicin ganske rigtigt har gjort sig skyldig i. Men vi skal lytte til substansen og kritikken er desværre rigtig: - Særligt de kronisk syge får en skandaløs dårlig behandling på flere af vores sygehuse. Det skal

stoppes. sagde han.

Vi troede, det gik så godt

Den konservative gruppeformand fortsatte: - Jeg må konstatere at der er en tillidskløft. Vi troede det gik så godt - og så kan vi konstatere, at vi er dumpet.

Vi må forlange at få ordentlig og tydelig information, så Regionsrådet kan lede ordentligt.

Flere regionspolitikere, herunder den radikale Knud Munksgaard, at regionsrådet havde sovet i timen: - Vi har ikke læst de rapporteringer om kvaliteten, vi har fået grundigt nok., erkendte han.

Christian Wedell Neergaard krævede, at regionspolitikerne blev tydeligt informeret: - Det kan ikke nytte noget, at det kritisable står begravet i to linjer på side 28. Vi må have det frem på første side så vi bliver klar over, at der er noget galt, sagde han.

Den blå fløj fik sammen med SF gennemtrumfet, at Regionsrådet skal overvåge langt bedre, om sygehusene lever op til kvalitetskravene . Og een gang om året skal rådet have en kvalitetskonference,

Socialdemokraterne blev - som det eneste parti - ved med at holde fast i, at Dagens Medicin havde fejlfortolket en del tal. Men da det var tydeligt at de borgerlige ville få flertal gik alle partier ind for at skærpe kravene til ledelsen og dermed regionsrådet.

Formand Sten Bach Nielsen ville kun nødtvungent indrømme at Region Sjælland har et problem med kvaliteten på sygehusene: - Vi kan bestemt blive bedre, men Dagens Medicin fortæller slet ikke om alle de gode ting, vi allerede har gjort, sagde han til DR Sjælland,


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik