Ups! Borgmester sendte 664 breve til forkerte borgere

Det er et klart brud på tavshedspligt og persondatalov, siger en ekspert. Kommunen lover at stramme op.

Helsingørs 48-årige borgmester Benedikte Kiær (Kons.) gjorde sig for et par uger siden bemærket, da hun på Facebook oplyste, at hun igen skal være mor.

Nu gør hun sig atter bemærket, men denne gang med en brøler.

Det er sket i et kommunalt standard-brev via e-Boks, hvor 664 nytilflyttede borgere blev inviteret til et velkomstmøde i byens kulturhus.

- Vi glæder os til at se dig. Venlig hilsen Benedikte Kiær, står der i brevet.

Problemet er, at samtlige 664 breve er forsynet med andre nytilflyttede borgeres navne og adresser, skriver Ekstra Bladet.

- Kommunen byder os velkommen ved at bevise, at den ikke har styr på datasikkerheden. Jeg håber ikke, de også sender personfølsomme oplysninger ud til tilfældige, siger en ny Helsingør-borger til Ekstra Bladet.

Klart brud på persondataloven

Det er et klart brud på persondataloven – og også tavshedspligten i tilfælde, hvor oplysninger om borgere med adressebeskyttelse er sendt til uvedkommende, siger ekspert i persondataret Hanne Marie Motzfeldt til Ekstra Bladet.

Hun siger, at kommunen må undersøge, hvad der er gået galt.

- Ellers risikerer man, at kommunen næste gang sende oplysninger om socialsager til uvedkommende, siger Hanne Marie Motzfeldt.

Kommunens centerchef for Borgerservice, IT og Digitalisering skriver i en mail til Ekstra Bladet, at Helsingør Kommune ”har en sund organisationskultur, hvorfor medarbejderne siger til, hvis de opdager eller begår fejl. Fejl kan vi lære af.”

Vil stramme op

Centerchefen lover, at sagen fører til, at man ”strammer op på proceduren i forbindelse med udsendelse af breve fremover”.

- Vi indfører blandt andet en funktion med en dobbeltkontrol INDEN udsendelse, lyder det fra centerchefen.

Centerchefen tilføjer, at ”Helsingør Kommune er opmærksom på, hvordan borgernes data behandles og som udgangspunkt synes jeg, at borgerne kan være trygge. Vi gør alt for at minimere fejl og har en konstant opmærksomhed på at gøre sikkerhedsprocedurerne bedre og mindre følsomme over for menneskelige fejl.”


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik