Upopulær borgmester fra parti i fremgang

Helsingørs borgmester gennem de sidste godt tre år, Venstremanden Johannes Hecht-Nielsen får en noget kølig vurdering af vælgerne.

Det viser en meningsmåling for Lorry udført af Jysk Analyse. Men trods den negative borgmester-vurdering, så går Venstre i Helsingør frem.

Her knap 10 måneder før kommunalvalget tager Lorry den politiske puls på en række store kommuner, og i Helsingør vurderer hele 14 procent af vælgerne, at Hecht-Nielsen har klaret sig "meget dårligt", mens yderligere 25 procent giver dommen "dårligt". Kun 13 procent giver vurderingen "meget godt" eller "godt".

Ved sidste valg kom Johannes Hecht-Nielsen til magten, da han opsigtsvækkende indtog borgmesterstolen med støtte fra den røde blok. Derved skubbede han kommunens store borgerlige parti, Konservative, væk fra magten. Det er ikke usandsynligt, at den manøvre er med til at give ham den dårlige vælger-bedømmelse.

Til gengæld kan Johannes Hecht-Nielsen notere sig, at hans parti står til en fremgang, idet partiet ifølge Lorrys måling står til en fremgang på 16 procent af stemmerne mod 10 procent ved valget i 2009.

De konservative rivaler står til en tilbagegang - 23 procent mod 30,9 procent i 2009.

Dansk Folkeparti går frem - fra 7 procent i 2009 til nu 8 procent.

Liberal Alliance går frem til 2 procent af stemmerne. Ved sidste valg opnåede de 0,6 procent.

SF står til en vælgerlussing: Partiet fik i 2009 14, 8 procent af stemmerne - nu kan de se frem til 11 procent.

Socialdemokraterne går tilbage fra 25, 8 procent til 25 procent.

Enhedslisten kan forvente fremgang - partiet står til 7 procent nu mod 3,6 procent i 2009.

Vælgerne giver 4 procent til diverse lokallister - herunder Lokaldemokraterne, der ved sidste valg opnåede 4,2 procent af stemmerne.

Endelig er der Radikale Venstre, som i flere andre målinger af Jysk Analyse for Lorry står til en markant fremgang - og det er også tilfældet i Helsingør. Partiet får noget nær en fordobling, idet de vokser fra 2,6 til 5 procent af stemmerne. Dermed kunne Radikale ifølge målingen som andre steder blive tungen på vægtskålen. Byens radikale spidskandidat, Christian Holm Donatzky, afviser imidlertid i dag over for Lorry at vælge side.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik