Universitet politianmelder hjerneforsker

Hjerneforsker Milena Penkowa er meldt til politiet for at fremstille falsk dokumentation for rotteforsøg.

Københavns Universitet melder hjerneforskeren Milena Penkowa til politiet for dokumentfalsk i forbindelse med en række rotteforsøg.

Det er Weekendavisen, der fredag kan afsløre, hvordan Milena Penkowa angiveligt har fabrikeret falske dokumenter for at overbevise universitet om, at forsøgene i forbindelse med sin disputats i 2003 var gennemført.

- Det ser ud som, vi er blevet bedraget, og at dokumenterne, som vi fik kopier af i 2003, er konstruerede til formålet. Vi har derfor besluttet at politianmelde Milena Penkowa for dokumentfalsk, siger rektor Ralf Hemmingsen til Weekendavisen.

Ifølge avisen har Milena Penkowa fremstillet falske papirer, som skulle forestille at være fra et spansk firma. Dokumenterne fungerede som bevis for, at hun at havde udført de påståede rotteforsøg.

Ifølge Weekendavisen brugte Penkowa i 2003 et nyoprettet amerikansk firmas navn og logo på de dokumenter, som hun sendte til universitetet, og som var dateret i 1999.

Firmaets direktør John Christer fortæller dog til Weekendavisen, at han aldrig har hørt om Milena Penkowa. Hans firma er oprettet i 2001 og har heller aldrig været repræsenteret i Spanien, hvor rotteforsøgene ellers ifølge Penkowa foregik.

Dokumentationen blev i sin tid sendt til universitet, efter at det udvalg, som skulle bedømme disputatsen, havde afvist den. Udvalget tvivlede på, at de op mod 1000 rotteforsøg overhovedet havde fundet sted.
Milena Penkowas tilsyneladende lemfældige forhold til sandheden kommer også til udtryk i en skrivelse til fakultet på Københavns Universitet. Her skrev hun i forbindelse med afleveringen af sit forsvar for disputatsen, at hendes mor og søster var blevet dræbt.

- Onsdag den 14. maj forulykkede min mor og min søster i Belgien i bil, hvorefter jeg har brugt meget tid på hospitalet og især begravelsen, skrev Milena Penkowa.

Ifølge Weekendavisen lever både mor og søster stadig. Moren stod endda på gæstelisten, da Penkowa i 2009 skulle have Eliteforsk-prisen overrakt af kronprinsesse Mary.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik