Unikke ruter: Nu kan du løbe rundt i ikoniske bygninger

DGI står bag en række løb, hvor tidtagningen er droppet, og hvor det i stedet handler om at opleve, mens man løber.

Det er næppe hver dag, løbeturen går forbi Havhingsten ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde, krydser ind gennem klosterets hemmelige have eller går til tops i Mærsk Tårnet i København. 

Men DGI står bag flere løb, hvor man kan tilmelde sig og komme til at løbe steder, hvor man ikke ellers må løbe. 

Søndag d. 22. september er der et løb, som DGI arrangerer sammen med Københavns Universitet. Det hedder Copenhagen Runners High, og turen går op i Mærsk Tårnet i København. Et løb, der allerede er udsolgt. 

Ugen efter, søndag d. 29. september, er der arkitekturløb i Roskilde. Et løb, som DGI arrangerer i samarbejde med Dansk Arkitekturcenter, Roskilde Kommune, VisitRoskilde og ErhvervsforumRoskilde. 

- Det er et oplevelsesløb, hvor man løber ind og ud af nogle af de ikoniske bygninger i Roskilde. Der er ikke tidtagning, så man har al den tid, man skal bruge, siger Thomas Allan Nielsen, projektleder, DAC.

Artiklen fortsætter under billedet..

Foto fra løbet sidste år. Løbet i år bliver afholdt søndag d. 22. september.
Foto fra løbet sidste år. Løbet i år bliver afholdt søndag d. 22. september.
Foto: DGI

Ikke tempoet, der tæller

DGI arrangerer hvert år mellem fire og seks løb af denne karakter, hvor det ikke går ud på at komme ind i en hurtig tid, men derimod om at opleve unikke bygninger eller få en bid historie med sig undervejs.  Arkitekturløbene arrangerer de sammen med Dansk Arkitekturcenter. 

Til løbet i Roskilde kommer løberne både forbi Domkirken, Ragnarock og gennem værftet på Vikingeskibsmuseet. 

- Noget af det, der er meningen med det her løb, det er, at man kommer tæt på nogle andre ting og oplever nogle andre ting, som man ikke oplever på sin daglige løbetur, siger Thomas Allan Nielsen fra DAC.

Til foråret følger der flere løb i samme genre. 

Du kan se mere om løbet i Roskilde i programmet OPLEV i toppen af artiklen - hvor vi også tager på værtshus og giver anbefalinger til gode krimier netop nu. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik