Unik klasse: Fodbold giver skoletrætte unge gejsten tilbage

Danmarks eneste fodboldklasse er så stor en succes, at Gentofte Kommune gør forsøget permanent.

Fodbold tre gange om ugen i skoletiden kan tilsyneladende bringe lysten til at gå i skole tilbage. Det tyder erfaringer fra en fodboldklasse på Bakkegårdsskolen i Gentofte på.

I 2013 samlede kommunen 18 mere eller mindre skoletrætte drenge i en 7. klasse. Som noget nyt havde drengene fodbold på skoleskemaet tre gange to timer om ugen.

Nu, tre år senere, er drengene klar til at forlade folkeskolen - langt mindre skoletrætte.

- Det giver motivation til at komme i skole, siger Thor Haagensen, der tidligere havde store problemer med at møde til timerne.

Hans klassekammerat Anton Pedersen havde med egne ord svært ved at sidde stille. I dag forbereder han sig til dansk.

- Jeg er ikke nervøs, for jeg har forbedret mig meget, siger han til TV 2 Lorry.

At der er kommet skik på Anton Pedersens skolegang, mener han selv skyldes fodbold.

- Når vi har siddet inde og svedt over vores danskprøve, så er det godt at komme ud og brænde noget energi af, siger han.

Fodboldklassen er udviklet af Christina Wex, Brian Laudrup og Lars Høgh og er et samarbejde mellem Akademiet Fodbold Fulton, kommunen og HIK. Ideen er at bruge drengenes interesse i de andre fag.

- Vi skal møde dem der hvor deres interesse er, og så kan man lave regnestykker og alt mulig andet på fodboldbanen, siger en af drengenes tre lærere og trænere, Peter Rømer.

Disse tre lærere har klassen i stort set alle fag. De er samtidig trænere til både træning og kamp.

- De faste lærere har været en god støtte for mig, siger Anton Pedersen.

Fodboldklassen har en lærer mere end normale klasser. Han er finansieret af Gentofte Kommune. Men selvom det koster lidt ekstra er kommunen klar til at gentage succesen med en ny klasse næste år.

- Jeg er meget begejstret for projektet. Det her viser, at vi mener, at vi skal møde eleverne, der hvor deres interesser er, siger Gentoftes konservative borgmester Hans Toft til TV 2 Lorry.

Faktisk er borgmesteren så begejstret at han lufter muligheden for at oprette lignende klasser med elever, der har interesse for andre ting.

I første omgang begynder en ny fodboldklasse efter sommerferien med nitten 7. klasses-elever.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik