Ungementorer holder fogeden fra døren

Mentorordning i Københavns Kommune hjælper udsatte unge med at holde fogeden fra døren, skriver fagbladet Boligen, der udgives af BL - Danmarks Almene Boliger.

250 københavnske unge, i aldersgruppen 18-25 år, får hvert år anvist en bolig af kommunen. Desværre ender en stor del af dem med at blive sat på gaden af fogeden. Mentorordningen blev etableret i marts 2013 for at komme de mest udsatte unge til undsætning, forklarer Bjarke Solkær, der er specialkonsulent i Socialcenter København:

"Mentoren skal sørge for at bevare boligen som en tryg base i livet. Vi ved, at man kun kommer videre med uddannelse og arbejde, hvis man har et sted at bo. Ordningen er en stor succes, fordi vi har hjulpet mange af de unge med at undgå en fogedudsættelse. Ingen af dem har mistet deres bolig."

Nye tal fra Domstolsstyrelsen tyder på, at mentorernes indsats virker. Antallet af fogedudsættelser bliver færre år for år. I Københavns Kommune blev 600 beboere sat ud af fogeden i 2012, mens antallet faldt til 538 i 2013. Socialforvaltningen regner med, at tallene for i år lyser endnu mere op i statistikken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik