Unge vil være lærere og sygeplejersker

Der bliver ingen tomme pladser på lærer- og sygeplejerskeuddannelserne i København. Tværtimod er pladserne revet væk, og det betyder, at mange unge bliver afvist og må forsøge at komme ind på uddannelserne i andre byer. Det skriver Politiken.

Set over de sidste to år er fremgangen på 67 procent i forhold til ansøgertallet i 2008 for lærerne og 43 procent hos sygeplejerskerne. Samme tendens ses på socialrådgiveruddannelsen med 57 procent og på jordemoderstudiet med 64 procent. Efter to år med stigende ansøgertal tør Metropols rektor, Stefan Hermann, tro på, at tiden med tomme pladser på uddannelserne er slut. Over halvdelen af ansøgerne har skrevet lærer eller sygeplejerske øverst på prioriteringslisten.

»Det er altafgørende, for det er den slags ansøgere, vi har brug for. Det er unge, som har en stor vilje til at hjælpe syge mennesker og undervise børn i folkeskolen«.

Derfor begræder han ikke, at mange vil blive afvist.

»Der må gerne være en kø uden for uddannelserne, for at vi kan leve op til at uddanne de bedst kvalificerede«.

Tallene for, hvor mange ansøgere der søger ind på sygeplejerske- og læreruddannelserne i resten af landet, ventes at være klar i morgen. Men forventningen er, at tendensen er den samme.

»De unge trodser nedskæringerne i den offentlige sektor. De ved godt, at der efter krisen bliver stort behov for lærere, sygeplejersker, socialrådgivere og jordemødre«, siger Stefan Hermann.