Unge strømmer til idrætsklubber

Idrætsklubberne er blevet bedre til at tiltrække unge københavnere, lyder det fra analytiker.

Flere unge har lyst til at sparke bold, slå med en ketsjer eller trække boksehandskerne på i den lokale idrætsklub. Det skriver P4 København

I Københavns Kommune alene har idrætsforeningerne på et år fået 2.000 flere medlemmer mellem 19 og 24 år. Det svarer til en stigning på næsten 15 procent, viser en opgørelse fra Danmarks Idrætsforbund, DIF.

Det er særligt fodboldklubberne, der har oplevet en markant stigning i antallet af medlemmer.

Medlemsfremgangen skyldes, at de lokale idrætsklubber er blevet gode til at tiltrække unge københavnere, og det er vigtigt, når konkurrenten er det lokale fitnesscenter, siger analytiker i DIF, Michael Fester.

- Klubberne er blevet meget bedre til at sørge for at have tilbud parat til den her gruppe mennesker. Det skal ikke være besværligt, men i stedet være så nemt som muligt at blive medlem, siger Michael Fester til P4 København.

En af de klubber, der mærker fremgang, er Fremad Valby. Her er antallet af unge medlemmer mellem 19 og 24 steget fra 190 til 233.

Hovedårsagen til fremgangen er ifølge klubbens administrative leder, Kim August, at klubbens ildsjæle er gode til at invitere nye indenfor.

- Vi får flere medlemmer, der inviterer nye medlemmer inden for i klubben. Samtidig ender mange med at blive trænere og frivillige i klubben. Det har en afsmittende effekt og sørger også for rekruttering senere hen, siger han til P4 København.

I Danmarks Idrætsforbund glæder man sig over, at flere vælger en forening, når de skal dyrke motion. Det er nemlig godt nyt for foreningslivets fremtid, siger Michael Fester.

- Det viser med al tydelighed, at der stadig er en masse, der gerne vil foreningsidrætten, og at den kan noget unikt. At det her fællesskab vil man gerne have, siger Michael Fester til P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik