Unge skal spare på vandet

Lange brusebade og rindende vand under tandbørstningen skal være fortid for unge i København. HOFOR vil sætte en vandsparekampagne i gang på seks kollegier.

De unge skal lære at spare på det dyre drikkevand. Ifølge Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, bruger unge 15-20 pct. mere vand end gennemsnitsdanskeren, der bruger 102 liter vand om dagen.

Fra i dag skal seks kollegier være med i en kampagne der lærer de unge gode vaner.

- Det er vigtigt, at vi får sat vand i fokus blandt de unge, for vi kan se, at de ikke er så opmærksomme på at styre deres forbrug, siger projektleder og vandsparerådgiver i HOFOR, Mette Hansen til P4 København.

På Egmont kollegiet i København har vand-spare-ambassadør Ida Brink en række råd, der sparer vand.

- Vi vil blandt andet indføre opvaskebaljer i alle fælleskøkkenerne, så vi ikke skal lade vandet løbe, når vi vasker op. Derudover holder vi også filmaften og små konkurrencer med vand i fokus, så alle dele af kollegiet bliver engageret og hjælper til, siger hun.

Og det er en god ide, siger adfærdsdesigner og foredragsholder Sille Krukow:

- Når de unge spilder vandet, så sker det per automatik, fordi vi som mennesker gør det, vi plejer. Derfor er man nødt til at lave konkrete tiltag for at ændre deres hverdag. Blandt andet ved at installere vandbesparende brusehoveder, og så huske hinanden på det gode eksempel og kun gå i bad i fem minutter, siger hun til P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik