Unge skal hygge om ældre på plejehjem

Frederikssund Kommune har søsat et forsøg med at ansætte unge i fritidsjob på to omsorgscentre

Fire timer om ugen skal fire unge fra Frederikssund være med til at skabe aktivitetet på to omsorgscentre i Frederikssund Kommune. Der er tale om et forsøgsprojekt, som både skal gavne de ældre - og samtidig lokke flere til at interessere sig for området, når de skal vælge arbejdsliv.

- Det er en måde at gøre sundheds- og omsorgsarbejdet synligt, og så handler det selvfølgelig om at vække nysgerrigheden og interessen for faget. Måske vil de unge føle, at det her er noget, de er gode til og har lyst til at arbejde med og dermed få interesse for uddannelsen. De vil måske endda søge en uddannelse inden for fagene, siger Inge Messerschmidt (DF), der er formand for velfærdsudvalget i Frederikssund byråd.

80 unge søgte om at være med

Projektet er udarbejdet i samarbejde mellem FOA Frederikssund og en række medarbejdere og ledere fra Frederikssund Kommune. Kommunen oplyser på sin hjemmeside, at der var 80 ansøgere, da man søgte efter unge fritidsjobbere mellem 14 og 16 år. Af dem er der udvalgt fire - tre drenge og en pige - som skal arbejde på omsorgscentrene Tolleruphøj og Solgården.

Frederikssund Kommune understreger på hjemmesiden, at der ikke er tale om pleje-arbejde, men at de unges arbejdsopgaver handler om hygge og samvær. 

 - Der er klare aftaler med FOA om, hvad de unge må og ikke må. Det er det sociale, det kommer an på. De kan snakke sammen, kigge billeder sammen eller gå en tur - ting som plejepersonalet ikke altid har tid til, siger Inge Messerschmidt til TV 2 Lorry.

Et pust udefra

Og ud over at ordningen er et forsøg på at rekruttere kommende medarbejdere, så er Inge Messerschmidt ikke i tvivl om, at den vil være et stort plus for beboerne på omsorgscentrene.

- De får jo et pust udefra. Der kommer nogle unge med en masse energi og kan fortælle om ting fra deres verden, og det kan de ældre relatere til, fordi de jo har børnebørn eller ligefrem oldebørn, forklarer Inge Messerschmidt.

quote Der kommer nogle unge med en masse energi

Inge Messerschmidt, fmd., velfærdsudvalget

Ordningen starter i denne måned, og projektet skal evalueres til marts næste år. Derefter vil Frederikssund Kommune tage stilling til, om ordningen skal udbredes til de øvrige omsorgscentre - og eventuelt til andre sociale områder i kommunen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik