Unge skal arbejde for kontanthjælp

Det kan fremover blive unge kontanthjælpsmodtagere, der skal klippe de københavnske hække eller tømme skraldespande.

Unge under 30 skal nemlig arbejde for deres kontanthjælp, hvis ikke de kan finde et job eller begynder på en uddannelse.

- Hensigten er først og fremmest at få de unge i job og uddannelse, siger Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

Anna Mee Allerslev håber, at den nye ordning netop kan virke motiverende på de unge der har svært at komme i gang.

- Vi har altså en gruppe af de unge, der ikke er motiveret, enten fordi de ikke har lyst, eller fordi de tror de ikke kan, siger Anna Mee Allerslev.

Derfor er det ikke ment som straf, når de unge skal ud og klippe hæk, slå græs og gøre rent på gaden, mener Beskæftigelsesborgmesteren.

Men sådan ser de det i Enhedslisten. I lighed SF er partiet imod at unge i København skal klippe græs eller samle skrald for at få kontanthjælp.

- Det kommer til at virke som om, at man vil skræmme unge væk fra kontanthjælp, og det synes jeg, er den forkerte vej at gå, siger Signe Færch, medlem af borgerrepræsentationen for Enhedslisten. For ordningen vil ikke få flere unge på kontanthjælp til at finde et job eller en begynde på en uddannelse. Tværtimod, mener Signe Færch.

- Jeg vil rigtig gerne være med til at give de unge mennesker selvtillid. Men det gør man ved at hjælpe dem i gang med en uddannelse og give dem reelle jobs. Det gør man ikke ved at tvinge dem ud og klippe græs for 85 kroner i timen, siger Signe Færch.

Københavns Kommune indfører ordningen den 1. september.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere