Unge ned til 13 års alderen tager hårde stoffer i 3F’s baggård

Fagforeningen 3F’s lokal afdeling i Halsnæs oplever problemer med unge, der tvinger sig adgang til deres private gård.

Fagforeningen 3F’s lokal afdeling i Halsnæs oplever problemer med en gruppe unge i alderen 13-17 år, der ved at fjerne nogle brædder og klatre ned af nogle trin tvinger sig adgang til deres private gård.

De unge er kommet der det seneste år, men det er især de sidste par måneder, at problemerne har grebet om sig.

- I starten lå der måske en tom pakke cigaretter, men de seneste måneder er de kommet oftere og oftere, og nu ligger der ikke bare cigaretpakker – nu ligger der lattergaspatroner, jointrester og nåle og ampuller brugt til hård narkotika, siger Max Pedersen, der er næstformand i 3F Frederiksværk-Frederikssund, til TV 2 Lorry.

Opråb og politianmeldelse

Ikke nok med, at de unge bruger gården til at hænge ud og tage stoffer, så er de også begyndt at udøve hærværk. Blandt andet er et bordbænkesæt og en pavillon blevet ødelagt. Derudover er besøgene gået fra en sjælden gang i mellem til flere gange om ugen.

De unge er begyndt at udøve hærværk i baggården.
De unge er begyndt at udøve hærværk i baggården.
Foto: 3F Frederiksværk-Frederikssund

I et forsøg på at komme problemerne til livs, har fagforeningen valgt både at politianmelde episoderne og komme med et opråb i en Halsnæs-gruppe på Facebook til forældrene.

- Vi synes, at det er synd, hvis de unge skal ende med en plet på straffeattesten eller ikke kan få en praktikplads, bare fordi de ikke har tænkt sig om. Derfor opfordrer vi forældrene tage en snak med deres børn, så de ikke spænder ben for sig selv, siger Max Pedersen.

Ifølge næstformanden er de sikre på, at det er unge fra lokalmiljøet, for man kender ikke til gården, hvis ikke man har været der selv eller fået forklaret, hvordan man kommer ind. Og han forklarer desuden, at de har konfronteret nogle af de unge mennesker, hvis de tilfældigvis har arbejdet sent, en dag de er kommet på uindbudt visit.

- Vi har haft en dialog med dem, hvor vi har forklaret, at de ikke må være her, og at det er privatområde. Det har de taget rigtigt pænt. Nogle har været lidt forundrede, men der har ikke været nogen ond stemning, siger Max Pedersen.

I politianmeldelsen indgår desuden en ung, navngiven person, der har formået at efterlade noget, der kunne identificere vedkommende.

Tager forholdsregler

Grunden til, at fagforeningen ikke allerede har lukket adgangen til gårdhaven hermetisk af, er, at den fungerer som brandvej.

Men sådan bliver det ikke ved med at være.

- Som en direkte konsekvens er vi i dialog med brandmyndighederne om, hvordan vi kan erstatte den nuværende løsning med en stor låge i stedet, så der bliver lukket helt af, siger Max Pedersen.

Næstformanden ved ikke, præcis hvor mange unge, det drejer sig om, men han anslår, at det er omkring fem til ti personer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik