Unge mænd beskyder politi og brandvæsen med nytårsraketter

Flere steder er politipatruljer og brandfolk blevet beskudt med raketter og bomberør nytårsaften.

På den københavnske vestegn har politiet i flere tilfælde været tilkaldt i forbindelse med tilsvarende ugerninger.

Københavns Vestegns Politi oplyser til TV 2, at de i løbet af nytårsaften og natten har været kaldt ud til seks episoder, hvor brandfolk er blevet beskudt med fyrværkeri.

Ingen anholdte

- Vi har blandt andet været ude og assistere brandvæsenet i henholdsvis Albertslund, Hvidovre og Taastrup. Det har alle tre gange været i gang med noget slukningsarbejde, og så har der været nogle store drenge, som har skudt fyrværkeri efter dem, siger vagtchef Lars Guldborg.

Det er ikke lykkedes Københavns Vestegns Politi at foretage nogle anholdelser i forbindelse med episoderne.

- Det er nogle drenge, som kommer frem i en flok og affyrer noget fyrværkeri, og så forsvinder de hurtigt igen, så vi har ingen anholdte, men vi har sikret, at brandvæsenet har kunnet arbejde, siger Lars Guldborg.

Kan ikke lide udviklingen

Inden nytårsaften begyndte var de vagtsatte brandmænd i Hovedstadens Beredskab blevet briefet om, at det var et scenarie, de kunne blive udsat for.

- Det er heldigvis erfarne folk, som tager det roligt, og som bærer branddragter, hjem og sikkerhedsbriller. Vi har også oplevet det tidligere år, men i år er det allerede sket tidligt på aftenen, så det er selvfølgelig en udvikling, vi ikke kan lide, siger operativ chef Kristian Næsted ved Hovedstadens Beredskab til TV 2.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik