Unge indvandrermænd er på støtten

Under fire procent af de danske mænd i alderen 16-29 år modtager kontanthjælp fra Københavns Kommune. Procenttallet for de unge indvandrere er 9 procent.

Det viser nye tal fra Københavns Kommunes beskæftigelses -og integrationsforvaltning som DR P4 København har fået udregnet.

Læs også: Drenge dumper læsning

At risikoen for at blive parkeret på sidelinjen i en ung alder er mere end dobbelt så høj for de unge, mandlige indvandrere overrasker ikke forsker i arbejdsmarkedspolitik ved Aalborg Universitet, Flemming Ibsen.

-Uden basale skolekundskaber, kan man ikke tage en uddannelse. Og uden uddannelse, så er man mindre efterspurgt på arbejdsmarkedet, og så havner man på kontanthjælp, siger han til DR København.

Og fremtiden ser ikke lysere ud for de unge indvandrere - og kommunens skatteydere - de næste mange år.

I går kunne P4 København dokumentere, at flere end halvdelen af de indvandrerdrenge der i 2010 gik ud af den københavnske folkeskole kun har læsekompetencer der rækker til at læse en Jumbo-bog, og at omkring halvdelen af Københavns indvandrerdrenge i alderen 25 til 29 år ikke har en højere uddannelse end niende klasse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik