Unge i Hovedstadsområdet er landets mest dedikerede vælgere

En ny megafon-undersøgelse viser, at unge i Hovedstadsområdets er de mest dedikerede, når det kommer til unge vælgere i Danmark.

Hovedstadsområdets unge er landets mest dedikerede vælgere. 

Det viser en ny undersøgelse lavet blandt 18-25-årige af Megafon for TV 2 Regionerne. 

Hele 55 procent af de adspurgte i TV 2 Lorrys sendeområde svarer, at de helt sikkert forventer at stemme til kommunalvalget den 21. november. Og 18 procent svarer, at de sandsynligvis forventer at stemme.

Megafon-undersøgelsen viser ligeledes, at kun seks procent af de unge vælgere i TV 2 Lorrys sendeområde allerede nu har bestemt sig for, at de ikke vil stemme til kommunalvalget.

Til sammenligning er gennemsnittet for samtlige regioner på ni procent.

Megafon-undersøgelse:

- Undersøgelsen er foretaget af Megafon for samtlige TV 2 Regioner.
- Undersøgelsen omfatter i alt 836 personer, som er i alderen 18-25 år.
- Af de 836 personer befinder 313 sig i TV 2 Lorrys sendeområde.

Størst pligtfølelse i Hovedstadsområdet

Megafon-undersøgelsen belyser også, hvorfor de unge vælger at gå i stemmeboksen. Her giver de udtryk for, at de primært gør det for at påvirke den kommunale politik, eller fordi de mener, at det er en demokratisk pligt at stemme ved valg.

Og det er de unge i Hovedstadsområdet, som har den største pligtfølelse, når det kommer til at bevæge sig ned for at afgive deres stemme på valgdagen. 61 procent af respondenterne giver nemlig udtryk for, at de mener, det er en demokratisk pligt at stemme ved et valg. 

Omvendt er der på resten af Sjælland kun 32 procent, der siger, at de stemmer, fordi det er en demokratisk pligt. Det er lavest blandt alle TV 2 Regionerne.

Du kan finde meget mere information om valget på vores kommunalvalgsside.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik