Unge hærger Hundested

Mange 13-17-årige skolebørn har igennem en periode hærget, regeret, lavet hærværk, opholdt sig steder hvor de ikke har adgang og talt respektløst i Hundested.

De unge gør, hvad der passer dem i Hundested.

Det er de meldinger, afdelingsleder på Hundested Skole Lerbjerg, Malene Nyenstad, har modtaget om op imod 100 af skolens elever.

Derfor har hun taget initiativ til at samle forældrene til skolens ældste elever for at få stoppet den kedelige udvikling. Omkring 150 forældre mødte frem på skolen mandag aften. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det var enormt konstruktivt, der var forståelse for, at det hverken er skolens, samfundets eller kommunens ansvar, men at forældrene skal være en del af løsningen og være parate til en frivillig indsats, siger Malene Nyenstad til avisen.

I sidste uge var eleverne i 7.-8. klasse samlet til en tilsvarende drøftelse af, hvad der kan gøres på kort og længere sigt i fællesskab for, at de unge kan fungere i lokalsamfundet.

Søren Brink, der er havnefoged i Hundested, kan berette om hærværk mod både i havnen og ulovlig badning på farlige steder og om, at de unge forsøger at opgive falsk navn og adresse, hvis de bliver snuppet på fersk gerning.

Et ønske er at etablere en form for havnebad om sommeren, ligesom man ønsker et fast opholdssted for de unge i bymidten.

Forældrene er klar til at optræde mere aktivt i forbindelse med de unges fester og spontane sammenkomster. Det sker blandt andet ved dannelse af en Facebook-gruppe.

Samtidig vil man slå ind på en anden linje over for de unge, der har mistet respekten.

- Vi skal turde sætte grænser. De unge tror, de kan diskutere alt med alle, siger Malene Nyenstad til Frederiksborg Amts Avis.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

20191202-185853-5-1920x1279we

playHer er den nye ghettoliste - halvt så mange ghettoer i hovedstadsområdet

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere