Unge giver klima-opsang til politikerne på Christiansborg

Alle ungdomspartier og Ungeklimarådet indgik mandag en klimaaftale på toppen af Amager Bakke.

Danmark har fået en ny klimaaftale. 

Samtlige ungdomspartier er således blevet enige om en række konkrete initiativer, som de nu vil presse politikerne på Christiansborg til at efterleve. 

Det skete mandag, hvor parterne sammen med regeringens nye Ungeklimaråd og Dansk Ungdoms Fællesråd var mødt op på Amager Bakke i København for at blive enige om en bred klimaaftale.

Klimaneutralt Danmark

Den indeholder blandt andet en aftale om, at Danmark skal være klimaneutralt i 2040, og at der skal afsættes mindst én procent af BNP til det årligt. Desuden skal Danmark afskaffe kulkraft, fossile biler og gøre alt strøm grøn senest i 2025.

Der skal indføres flyafgift fra 2020, elbiler skal være fri for moms og afgifter og landbrugsjord skal omlægges til natur.

Landsformand for Konservativ Ungdom, Anders Storgaard, glæder sig over resultatet af mandagens forhandlinger.

- Jeg er godt klar over, at det i forhandlingerne på Christiansborg nogle gange kan være svært at få det lange sigte med. Men vi er det lange sigte, og det er os, der kommer til at stå med regningen, siger han til TV 2 Lorry.

Det rammer os

I DSU er medlem af ledelsen Laura Rosenvinge enig.

- Hvem er det, det går ud over? Det er os. Det er vores generation. Så skal man rent faktisk også lytte til dem, der repræsenterer det. Og det gør undgomspartierne, siger hun til TV 2 Lorry.

Nu skal klimaaftalen overrækkes til klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), i håb om at politikerne på Christiansborg bliver inspireret af de unges klimaambitioner.

TV 2 Lorry har tidligere sat fokus på klimabevidste unge. Kom med i et klimabevidst kollektiv, og mød en ung fyr, der udfordrer sin far til at spise vegetarisk:

Se indslag om unges kamp for klimaet og for selv at ændre deres måde at leve på. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik