Unge går med skudsikker vest

Den anspændte situation mellem rockere og flere indvandrergrupper i politiets visitationszone på Vapnagård får beboerne til at træffe deres forholdsregler. Det skriver Helsingør Dagblad.

Ikke mindst blandt de unge er det en udbredt foreteelse at tage en skudsikker vest på, før de forlader lejlighederne for at gå ud i området. Søndag aften traf Helsingør Dagblads udsendte to unge, som havde skudsikre veste på.

- Jeg skal bare ikke fanges i en krydsild mellem rockere og andre indvandrere, siger den ene, en 22-årig mand med indvandrerbaggrund, som er født og opvokset på Vapnagård.

Han trækker op i flere lag tøj, så vi kan se den beigefarvede, skudsikre vest inderst.

- Den kan modstå projektiler og selvfølgelig også knivstik. Den er lavet af kevlar. Jeg har fået den fra Schweiz, og den koster omkring 600 kroner, fortæller den unge, som vil være anonym.

En jævnaldrende står ved siden af. Hans skudsikre vest er sort, og lige som den 22-årige bærer han den jævnligt.

Ifølge dem begge har de intet med den stående rocker/ indvandrerkonflikt at gøre, men de er nervøse for udviklingen, og de skudsikre veste er ikke kun noget, de bruger.

Det gør mange andre unge, der bor på Vapnagård og i Nordvejskvarteret, siger de.

- Det her er ikke nogen bandekrig, men det kan det måske gå hen at blive, hvis konflikten får lov til at udvikle sig. Og så kan vi se frem til en meget kold vinter, som den 22-årige så malende udtrykker det. 

16-årige Mahzen går i gang med en shawarma fra Vapnagårds grillbar midt i boligområdet. Han er enig i udtalelserne. Mahzen og hans et år ældre kammerat Stephan er ikke blevet kropsvisiteret af politiet, selv om de så at sige konstant bevæger sig inden for visitationszonen, men det er deres brødre og fætre, fortæller de.

Ifølge Mahzen med den palæstinensiske baggrund, så nøjes rockere og indvandrergrupperne ikke med at slå med baseballkøller.

- Der er også blevet skudt med skarpt her på Vapnagård. Jeg har set og hørt det to gange i sidste uge, siger Mahzen, som ikke selv er en del af konflikten.

     


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik