Foto: Lorry

01:32

Sådan her ser det ud, når der er pelsauktion - der ER meget at holde styr på.

1 af 2

Unge fra hele verden på pelskursus i Glostrup

Kopenhagen Fur underviser unge i at blive gode pelskunder

Virksomheden Kopenhagen Fur i Glostrup sælger skind for milliarder til kunder fra hele kloden og er verdens største af sin art.  Og nu underviser den unge i, hvordan de kan blive fremtidens pelskunder.

For hvordan er det lige, man deltager i en hektisk auktion, hvor budene fyger så kraftigt, at man skal have et iskoldt overblik for at følge med? Det lærer en gruppe unge fra hele verden på Kopenhagen Fur i disse dage - og netop i dag skal de til prøveauktion for at lære at begå sig i auktionssalen.

-Det er meget nørdet. De starter i produktionshallen, hvor de lærer at vurdere et skind. Hvordan ser underulden ud - hvor lange er hårene - hvordan er kvaliteten? Og i dag skal de så lære at klare sig på en auktion, som altså ikke er ægte - men et falsk setup, hvor de skal byde mod hinanden, fortæller pressekonsulent Nina Brønden Jakobsen til TV 2 Lorry.

Det globale marked for skind har været ramt af krise og falende priser, og det har man også kunnet mærke hos Kpenhagen Fur i Glostrup.

-Men interessen for det her kursus har været så stor, at vi har måttet afvise folk. Det er jo et klart tegn på, at pelsbranchen stadig har en fin fremtid, siger Nina Brønden Jakobsen.

De unge på kurset har forskellig baggrund. Nogle er allerede ansat i pelsvirksomheder - andre satser for egen regning på at få en fod indenfor i pelsbranchen og tager til Glostrup for at lære tips og tricks.

-Men det kan også være den yngste søn i et pelsdynasti, som skal lære at begå sig, fortæller hun.