Unge drenge lavede velgørenhedsløb: Vil vise, at Nørrebro er et godt sted

Flere hundrede løbere deltog søndag i et nyt motionsløb arrangeret af unge drenge og var med til at sikre overskud og donation til Børnecancerfonden.

Hundredevis af løbere var stimlet sammen på Blågårds Plads på Nørrebro i København søndag for at deltage i et motionsløb, der ikke er som andre.

For mens gængse, velorganiserede sammenrend oftest arrangeres af idrætsklubber, virksomheder eller eventbureauer, så var søndagens fem kilometer lange motionsløb, Nørrebroløbet, stablet på benene af ti lokale drenge i alderen ni til 14 år.

Blandt dem er Mustafa Al-Khateb og Moez Shuhab, der i start- og målområdet havde rygende travlt med at få begivenheden til at klappe.

- Vi har ikke tid til at løbe. Vi er i gang med arbejdet og alt det der, siger Moez Shuhab, da TV 2 Lorry fanger ham i en sjælden ledig stund, inden Mustafa Al-Khateb bryder ind i sætningen:

- Vi har alt for travlt.

Mustafa Al-Khateb (tv) og Moez Shuhab (th) vil med motionsløbet være med til at vise deres bydel frem som et godt og rart sted.
Mustafa Al-Khateb (tv) og Moez Shuhab (th) vil med motionsløbet være med til at vise deres bydel frem som et godt og rart sted.
Foto: Amalie Vixø Drøscher - TV 2 Lorry

Lokalpatriotiske mini-iværksættere med udtalt CSR-profil

Af sted det går i bagende sol fra den centrale plads på Nørrebro, der på det seneste har fået mediebevågenhed af alle de forkerte årsager.

Start- og målområdet ligger således kun et stenkast fra det sted, hvor den racismedømte islamprovokatør Rasmus Paludan i april måned med sit koranafbrændende optrin fik opildnet lokale til større uroligheder.

Med motionsløbet håber drengene dog at kunne fremvise en anden og mere tilsvarende side af den københavnske bydel.

- Vi vil vise, at Nørrebro er et godt sted, og at man godt kan være her, uden der sker én noget, siger Mustafa Al-Khateb.

De ti drenge, der står bag løbet kender hinanden fra værestedet Gadepulsen, hvor de har fået hjælp og sparring til at kaste sig ud i projektet, der udover at gøre dem til mini-iværksættere også er med til at lære dem om livet som filantroper.

Således har drengene valgt, at en del af overskuddet fra løbet skal gå til Børnecancerfonden.

- Det er rigtig synd for dem (børnene med cancer, red.), synes vi. Så dem vil vi gerne støtte, siger Mustafa Al-Khateb.

De ti drenge, der står for at arrangere Nørrebroløbet, har fået hjælp fra værestedet Gadepulsen og otte frivillige voksne.
De ti drenge, der står for at arrangere Nørrebroløbet, har fået hjælp fra værestedet Gadepulsen og otte frivillige voksne.
Foto: Nørrebroløbet / Facebook

Derudover kan de ti drenge også se frem til at komme ud at rejse for en del af indtjeningen, så de kan få flere og nye inputs til deres potentielle karrierebane som iværksættere.

Til at arrangere løbet, der gik gennem Indre Nørrebro passerede Blågårds Plads, Folkets Park, Hans Tavsens Park, Sankt Hans Torv og Peblinge Sø, har drengene fået hjælp og sparring fra otte såkaldte venturepiloter, der er frivillige voksne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik