Unge chokerede over naboers vrede: Så gik de fra dør til dør

Planerne om et nyt ungdomshus i Helsinge får naboerne til at se rødt. De frygter støj og kriminalitet. Men det kan de unge ikke genkende.

"I er fuldstændig ligeglade med de omkringboende, så længe byens utilpassede utilpassede curlingbørn har et sted at rase ud"

Sådan skriver en borger i Helsinge i en lukket besked på ungdomshusets Facebook-side, og der er flere af slagsen.

Årsagen til de mavesure beskeder er, at Helsinges ungdomshus skal flyttes fra Møllestien, hvor der skal bygges lejligheder, til en nedlagt børnehave i Kongensgave-kvarteret. Planerne får naboerne til at se rødt.

Men de unge selv kan ikke genkende naboernes billede af dem: 

- Jeg er chokeret, og jeg kan ikke forstå, hvorfor de skriver sådan om os, siger Mikkel Preisler, medlem af brugerbestyrelsen i Uhuset.

Mikkel Preisler er tasmand for ungdomshuset, der også kaldes Uhuset.
Mikkel Preisler er tasmand for ungdomshuset, der også kaldes Uhuset.
Foto: TV 2 Kosmopol

Går fra dør til dør

Kommunen afholder et borgermøde i løbet af januar, men indtil da har Mikkel Preisler og kammeraten Runi Stensen besluttet sig for at forsøge at berolige de sure naboer.

De går derfor fra dør til dør og hilser på. Og selvom bekymringerne er til at få øje på, så er tonen trods alt lidt bedre ansigt til ansigt.

- Vi har haft så meget ballade her over sommeren med unge, der laver støj derover, så derfor bliver vi utrygge ved det, siger Tove Schiøttz, der er nabo til børnehaven. 

De unge bankede på naboernes døre.
De unge bankede på naboernes døre.
Foto: TV 2 Kosmopol

Politiker vil sikre mod støj

Så hvis støjen kan styres, bliver de sure naboer måske glade igen:

- Det er vigtigt for dem, der bor her at få noget fred. Nu har de knoklet et helt liv, så selvfølgelig skal de da have det, siger Mikkel Preisler efter et besøg ved en nabo. 

Tove Schiøttz føler sig utryg ved støjen fra huset. Derfor er hun bekymret.
Tove Schiøttz føler sig utryg ved støjen fra huset. Derfor er hun bekymret.
Foto: TV 2 Kosmopol

Politikerne er med på at sikre naboerne mod støj:

- Vi skal sikre, at der ind mod de tætteste naboer bliver lavet et støjværn og vi skal sikre, at man ikke kan sidde og gemme sig dernede. Så hele området skal åbnes op, så man kan se, hvad der foregår, siger Jesper Behrensdorff, formand for Plan- og Miljøudvalget, Kons. 

I januar skal der afholdes et borgermøde om det nye ungdomshus. I mellemtid fortsætter de unge med at stemme dørklokker.

- Jamen, jeg håber da, det kommer til at køre, så vi alle sammen kan komme på talefod, siger Mikkel Preisler til en nabo.

Datoen for borgermødet ligger ikke fast endnu, men alle naboer vil blive informeret forud for mødet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik