Unge bliver undervist i at kunne sige fra

Unge fra Brøndby Strand har fået nogle værktøjer til at kunne bruge ordets magt til at få politikernes opmærksomhed. Lørdag fremlagde de forskellige præsentationer.

En gruppe unge fra Brøndby Strand har trænet retorik i et år.

Målet har været at give dem værktøjerne til at blande sig i den offentlige debat og sige til og fra i planlægningen og udviklingen af Brøndby Strand.

- Når det kommer til unge, bliver vi snakket om og ikke med. Derfor er det vigtigt, at vi ved, hvordan vi bruger ordene, så man får politikerne til at lytte, så der bliver truffet beslutninger med os i stedet for for os, lyder det fra 14-årige Saleha Iram Ashraf.

 

Det er Brøndby Strand Ungefællesskab og Mellemfolkeligt Sammenvirke, der står bag træningen, og lørdag aften skulle de unge vise, hvordan de kunne bruge ordene ved at fremlægge forskellige præsentationer i Kulturhus Brønden i Brøndby Strand.

- Jeg skal fremføre et digt, og andre skal optræde med rap og sang, men mange af os bruger det som en måde at komme ud til folk på, fortæller Saleha Iram Ashraf.

De unge har haft forskellige workshops, hvor de blandt har fået undervisning i, hvordan man kan stå på en scene med god udstråling, og hvad der virker på folk.

- For eksempel virker det godt at holde nogle pauser, når man læser et digt op, forklarer Saleha Iram Ashraf.

Blandt gæsterne til arrangementet lørdag aften var Brøndbys borgmester.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Snorre Byrial Pedersen

playJulegaver til hjemløse er et hit – sådan kan du hjælpe

vask

Robotter skal gøre sengene rene på hospital

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere