Unge bliver snydt på nettet

Billige iPhones og billetter til festivaler eller koncerter, som ellers var udsolgt. Der er mange gode sager til salg på internettet, og det er nemt lige at overføre penge til sælgeren, og så er man klar til at gå til koncert.

Men alt for ofte bliver køberen snydt. Og det er især unge lige omkring de 20 år, der ryger i fælden. De viser Nordsjælland Politis optælling af anmeldelser af internetfusk i år og sidste år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vores analyse viser, at det typisk er unge mennesker, der lader sig snyde, fortæller Uffe Stormly, som er politiinspektør hos Nordsjællands Politi.

Og den slags internetfusk er en kriminalitet i vækst. I 2011 fik Nordsjællands Politi 154 anmeldelser af personer, der var blevet snydt i en handel på internettet, og i år er det allerede blevet til 151 anmeldelser.

- De kriminelle lærer af hinanden. Derfor er det også vigtigt, at borgerne lærer af hinandens dårlige erfaringer, siger Uffe Stormly til Frederiksborg Amts Avis.

Nordsjællands Politi vil i de kommende uger forsøge at få de dårlige erfaringer bragt ud til de unge og på den måde komme den nye type kriminalitet til livs. Det sker kampagnen »Tryg E-shopping«, som blandt andet byder på en rundtur til gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner.

Rundturen begynder mandag på Frederiksborg Gymnasium i Hillerød.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik