Ungdomshuset: Nej til projekt for unge hjemløse

Ungdomshuset raser over et byggeprojekt for unge hjemløse på Jagtvej 69. De kalder det ejendomsspekulation.

For 10 år siden blev Ungdomshuset på Jagtvej 69 ryddet, og lige siden grunden har stået tom. I sidste uge kunne TV 2 Lorry dog fortælle om et nyt projekt, der skal bygges på grunden.

quote Grunden Jagtvej 69 kommer ALDRIG til at danne grundlagt for nogens økonomiske vinding. Kampen fortsætter. Intet glemt, intet tilgivet.

Ungdomshuset

Ejeren af grunden, Udviklingsselskabet af 2010, vil låne den ud til initiativgruppen "Vendepunktet", som har planer om at bygge en containerlandsby for hjemløse - men det møder stor modstand fra Ungdomshuset, der siden rydningen på Jagtvej har holdt til på Dortheavej 61 i Københavns Nordvest Kvarter.

- Grunden Jagtvej 69 kommer ALDRIG til at danne grundlagt for nogens økonomiske vinding. Kampen fortsætter. Intet glemt, intet tilgivet, skriver de i en pressemeddelse. 

- Vi deler ikke den rosenrøde opfattelse af projektet, men mener derimod, at det oser langt væk af et projekt, der bliver brugt til forstadie for et kommercielt byggeri på Jagtvej 69, lyder det fra Ungdomshuset.

I ti år har grunden stået tom på Jagtvej 69 på Nørrebro i København.
I ti år har grunden stået tom på Jagtvej 69 på Nørrebro i København.
Foto: Nils Meilvang - Scanpix

Ungdomshuset skriver, at de siden efteråret har været i dialog med Vendepunktet og havde opfattelsen af, at projektet ikke skulle ligge på den tomme grund på Jagtvej.

- Vi har fra starten tilbudt at hjælpe Vendepunktet med at finde en grund til deres projekt, i stedet for en grund, som kun er midlertidigt til låns.

quote Vi deler ikke den rosenrøde opfattelse af projektet, men mener derimod, at det oser langt væk af et projekt, der bliver brugt til forstadie for et kommercielt byggeri på Jagtvej 69.

Ungdomshuset

Ungdomshuset foreslår i stedet at grundens ejer, Udviklingselskabet af 2010, sælger den til Fonden Jagtvej 69. De mener, at grundens historie gør det nødvendigt, at den også fremover skal tjene som et offentligt tilgængeligt frirum for hele København - og altså ikke bare for en flok hjemløse.

- Når lejeperioden udløber åbner den nye Metrostation samtidig, og grunden er til den tid kun endnu mere attratktiv for ejendomsspekulanter, end den er i forvejen, hedder det i pressemeddelelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik