Ung politiker anmelder "dødstrussel": Hånd affyrede pistol

21-årig Venstrepolitiker modtog en ubehagelig besked på Facebook. Nu har han anmeldt det til politiet.

Halsnæs Kommunes yngste byrådsmedlem, 21-årige Frederik Germann fra Venstre, har bedt politiet om at gribe ind, efter en person forleden sendte ham en besked, som han opfatter som en dødstrussel.

Det oplyser han onsdag formiddag på Facebook.

- Det er fuldstændig korrekt, at jeg lørdag formiddag meldte en person til politiet for at sende noget, som politiet betegnede som en alvorlig trussel. Flere og flere politikere modtager trusler, hvilket er helt uacceptabelt, skriver Frederik Germann i et opslag.

- Derfor har jeg også anmeldt det til politiet, da jeg absolut ikke finder mig i den slags. Det er foriøvrigt stærkt ubehageligt, at modtage den slags og det giver på ingen måde mening, at man kan finde på den slags, skriver han.

Pistolfoto 

I dagens udgave af Frederiksborg Amts Avis fortæller Frederik Germann, at der fredag aften tikkede en besked ind på hans Facebook-profil med et bevægeligt billede, også kaldet en gif, af en hånd, der affyrer en pistol.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Frederik Germann, som har givet os lov til at bringe billedet. 

- Jeg synes, det skal vises. Politiet betragter det som en dødstrussel, så det gør jeg også, siger han.

Her ses billedet, som Frederik Germann modtog fredag aften via Facebook Messenger.
Her ses billedet, som Frederik Germann modtog fredag aften via Facebook Messenger.
Foto: Privatfoto - Screendump

Nordsjællands Politi bekæfter, at de har modtaget anmeldelsen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget en anmeldelse vedrørende trusler  om vold mod nogen i offentlig tjeneste. Efterforskningen er under opstart, skriver politiets presse- og kommunikationskonsulent Henriette Døssing i en mail til TV 2 Lorry,

Medvirker i TV 2 Lorry-program

Ifølge den unge lokalpolitiker er truslen kommet fra en person i hovedstadsområdet, der tilsyneladende ikke har tilknytning til Halsnæs. Han er dog i tvivl om, om Facebook-profilen er ægte.

- Nu er det en politisag, og så lader jeg det være op til dem at finde frem til personen, siger han.  

Han gætter dog på, at personen måske har set ham i et programserien ’De Unge Politikere – Uden Filter’, som for nylig blev sendt på TV 2 Lorry.

Se dagbøgerne på vores hjemmeside.

I programserien kommer man helt tæt på tre unge kommunalpolitikere fra TV 2 Lorrys sendeområde, som blev stemt ind ved kommunalvalget tilbage i november sidste år. Det drejer sig om Hediye Temiz på 19 år fra Albertslund, Frederik Germann på 21 år fra Halnæs, og Marcus Vesterager på 26 år fra København.

- Men jeg har ikke skrevet eller sagt noget, der kan træde nogen over tæerne, siger en forundret Frederik Germann til Frederiksborg Amts Avis.

Mange lokalpolitkere trues og chikaneres

Det er langtfra første gang, at kommunalpolitikere bliver truet og chikaneret.

De folkevalgte i kommuner og regioner udsættes i stor stil for vold, trusler og hærværk, viste en rundspørge blandt mere end 1.100 lokalpolitikere, som Altinget foretog sidste efterår.

Her svarede fire ud af ti lokalpolitikere, at de har været udsat for chikane.

Tilbage i maj måned blev et politisk flertal i Folketinget enige om en aftale, der skærper straffen for chikane, trusler og hærværk begået mod offentligt ansatte og politikere.

Minister: "Skadeligt for demokratiet"

De skærpede straffe betyder for eksempel, at en person, der i dag får 30 dages fængsel for trusler eller hærværk, fremover vil få 40 dages fængsel. 

Og en person, der i dag får en bøde på 7500 kroner for chikane, vil kunne få en bøde på 10.000 kroner.

- Det er skadeligt for demokratiet, når politikere får deres bil smadret eller får chikanerende eller truende beskeder eller opkald. Og det er ligeså slemt, hvis det sker for offentligt ansatte, sagde økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA).

- Det sender vi et klart signal om med denne brede aftale. Både som folkevalgt og som offentligt ansat skal man trygt kunne varetage sit hverv, sagde ministeren.

Lovforslaget om de skærpede straffe bliver fremsat her til efteråret.

Du kan se programserien ’De Unge Politikere – Uden Filter' ved at klikke HER.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik