Ung kvinde advarer: Fupmager stjæler min husleje

Flere udenlandske kvinder er bange for manden, men har nu valgt at stå frem for at advare andre.

Denne artikel er opdateret pr. 8. september 2017

Katya er glad for Danmark. 

Derfor besluttede hun denne sommer at flytte hertil fra Canada med en såkaldt 'working holiday'-tilladelse, der giver udlændinge fra udvalgte lande lov til at opholde sig i Danmark i op til 12 måneder. 

quote Man udnytter folk, der ikke kender reglerne, så det er godt, gammeldags bondefangeri

Claus Højte, LLO

Hun havde planer om at bo i hovedstaden indtil den 18. januar 2018, men i stedet rejser hun nu hjem til Canada i sommerferien.

Hvad, der skulle have været en uforglemmelig og lykkelig dansk sommer, er nemlig blevet et boligløst mareridt.  

Snyd for mange tusinde kroner

Katya faldt over en boligannonce på Den Blå Avis, som lokkede med et deleværelse centralt beliggende på Frederiksberg til 3.300 kroner per måned. 

Det er svært at finde bolig til studievenlige priser i hovedstaden, så hun slog hurtigt til, selvom der var tale om et delerum fyldt med køjesenge og fremmede mennesker fra forskellige lande.

Katya betalte i den forbindelse 10.000 kroner kontant, hvilket omfatter et depositum samt én måneds husleje, til en mand, der på lejekontrakten kalder sig Ulrik Guldbæk Nielsen.

Allerede 29 dage efter blev hun dog smidt på porten med meget kort varsel. Og pengene har hun ikke set siden.

Lejlighedens store opholdsrum er fyldt med så mange køjesenge, som der er plads til. Beboerne fortæller, at der sommetider uden varsel ankommer udenlandske familier for at sove en enkelt nat - nogle af dem på gulvet.
Lejlighedens store opholdsrum er fyldt med så mange køjesenge, som der er plads til. Beboerne fortæller, at der sommetider uden varsel ankommer udenlandske familier for at sove en enkelt nat - nogle af dem på gulvet.
Foto: Privat
Udlejeren har haft denne annonce på DBA.dk. Han har siden slettet den og i stedet lavet én lignende på AirBnb - men i et falsk navn.
Udlejeren har haft denne annonce på DBA.dk. Han har siden slettet den og i stedet lavet én lignende på AirBnb - men i et falsk navn.
Foto: Privat

Ifølge flere kvinder, som TV 2 Lorry har været i kontakt med, er det en fremgangsmåde, som udlejeren har benyttet flere gange. 

- Han får en masse udlændinge til at betale forud, og så smider han dem ud for at beholde pengene. Det er sådan, han tjener sine penge, siger Katya til TV 2 Lorry. 

- Han udser sig folk, som er i en sårbar situation, og som oven i købet har svært ved at kommunikere sprogligt, og så udnytter han dem, forklarer hun videre. 

Håber at advarslen kan hjælpe andre

Katya er gået til både politiet og Københavns Retshjælp, som giver gratis hjælp til borgere, der har brug for juridisk bistand.

Herfra har man forgæves sendt udlejeren et brev, hvori man opfordrer ham til hurtigst muligt at betale pengene tilbage.

TV 2 Lorry har set brevet, og heri fremgår det, at Katya har 7.525 kroner til gode, som hun har krav på, før hun forlader Danmark. 

TV 2 Lorry mødte udlejeren på gaden med en kuffert. Han fortalte, at han var på vej til Bornholm. 

Katya gør sig dog ingen forhåbninger om at få beløbet tilbage, fortæller hun. Men hun håber, at medieomtalen kan være med til at stoppe manden. 

- Det er virkelig en skam, at et civiliseret og reguleret land, som Danmark jo er, tillader den her type adfærd og mennesker, siger hun til TV 2 Lorry. 

Hun er den første, som har turde at stå frem i medierne. 

LLO: Ulovlig udlejning af køjesenge 

Lejligheden, som udlejer bruger på Frederiksberg Allé 75, er en, som han selv har lejet af ejendomsselskabet Poulsen & Hansen A/S. 

quote Mange danske unge vil vide, at det her ikke ser godt ud, men det gør udlændinge ikke

Claus Højte, LLO

Han ejer altså ikke selv hjemmet, som han deler med andre, men det har ikke forhindret ham i at opsætte køjesenge, som han tjener penge på.

Det er ifølge Lejernes Landsorganisation ikke lovligt. 

- Det er noget forbandet svineri. Man udnytter folk, der ikke kender reglerne, så det er godt gammeldags bondefangeri, lyder det fra direktør Claus Højte til TV 2 Lorry. 

Når udlejer sætter køjesenge op, driver han nemlig hoteldrift. 

- Man må ikke bruge en beboelsesejendom til at leje senge ud, og man må ikke tage så mange penge for det, som han har gjort, understreger Claus Højte til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Mange danske unge vil vide, at det her ikke ser godt ud, men det gør udlændinge ikke i samme grad. Vi ser flere lignende sager, og det er et udtryk for, at boligmarkedet i København er blevet for dem med mange penge. 

Ejendomsselskab: Det er svindel og humbug

Hos ejendomsselskabet Poulsen & Hansen A/S, der ejer lejligheden, føler man sig ligeledes ført bag lyset af manden. 

Man har ikke givet tilladelse til sengeudlejningen, så man blev meget forarget, da det kom frem, at der har boet op til 20 og 30 personer i lejligheden nogle nætter:

- Vi har kæmpet for at få det stoppet. Vi har haft kontakt til politiet, som har været her af flere omgange. Vi har kontaktet brandvæsnet. Vi har taget fat i Skat for at sige, at det her lugter galt, forklarer direktør Jens Poulsen til TV 2 Lorry. 

Man har nu opsagt ham, fordi han ikke har betalt husleje i flere måneder. 

- Det her er ikke forretning. Det er svindel og humbug. Det er udnyttelse, og det er groft, siger Jens Poulsen til TV 2 Lorry. 

Tilføjelse

Kvindernes identitet og navn er redaktionen bekendt. 

Udlejeren har ikke ønsket at stille op til interview. Han er blevet kontaktet flere gange. 


TV 2 Lorry har valgt at sløre udlejerens ansigt, da han ikke er dømt. Navnet - som det fremgår af lejekontrakten - er alligevel nævnt, fordi vi gerne vil advare andre om, at det måske er en god ide at tænke sig om en ekstra gang, inden man underskriver en boligkontrakt med manden. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik