Ung imam: Problemet ligger hos de ældre muslimer

Imamers opfordring til ulovligheder kun et problem blandt ældre muslimer, mener ung imam

I de seneste dage har TV 2 aften efter aften afsløret opsigtsvækkende forhold i nogle af landets moskeer. Skjult kamera har afsløret imamer, der blandt andet opfordrer kvinder til ikke at gå til politiet, hvis de får tæsk af deres mænd, ligesom de heller ikke må sige nej til sex.

Men fænomenet med at bruge sharialovgivning frem for danske love og regler findes blandt de ældste muslimer i Danmark - ikke i den yngre gruppe. Det mener den kun 26-årige imam, Daniel Rezaei Sayed fra Imam Ali Moskeen i Københavns Nordvestkvarter.

Han valgte i går som en af de få religiøse overhoveder at kommentere den massive dækning, TV 2 og nu andre medier har givet sagen.  Fra andre religiøse kredse har den foreløbige kommentar været rungende tavshed.

-Det er sørgeligt, at man tager de her grupper og prøver at få dem til at repræsentere islam - som de ikke repræsenterer, siger han til TV 2 Lorry.

Daniel Rezaei Sayed lægger afstand til de holdninger, imamerne har givet udtryk for i TV 2s dokumentarudsendelser, og han siger, at hvis man ser på den muslimske befolkningsgruppe i alderen 40-50 og nedefter, så er det ikke et billede han kan genkende - han mener ikke, at de holdninger, der er kommet frem, er repræsenteret i den yngre del af den muslimske befolkning.

I Aaarhus har afsløringerne ført til, at den politiske støtte til opførelsen af en stormoske på en kommunalt ejet grund vakler. I København er et lignende projekt i gang - men her er der tale om en grund, som allerede ejes af en muslimsk gruppe. Derfor gav de københavnske politikere i aftes grønt lys til byggeriet af en moské - alt andet ville ifølge Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokraterne være ulovligt.

-Vi følger planloven. Og fordi imamerne ikke kan finde ud af at overholde dansk lovgivning, så betyder det ikke, at vi ikke gør det, sagde Lars Aslan Rasmussen, der sidder i Borgerrepræsentationens økonomiudbvalg til TV 2 Lorry i aftes.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik