Ung homoseksuel trampet i hovedet efter Pride

En 21-årig mand måtte på skadestuen efter at være blevet ramt af slag og spark i hovedet.

Lørdag var 300.000 københavnere på gaden for at fejre mangfoldigheden.

Festen fortsatte på Rådhuspladsen og flere steder i byen til sent ud på natten, men ikke alle kom glade hjem. 

Ved McDonald's ved Nørreport Station blev en 21-årig homoseksuel mand med somalisk baggrund overfaldet af en større gruppe mænd natten til søndag. 

Det fortæller Mateen Malik Hussain, der er talsmand for foreningen Sabaah - et fristed for minoritetsetniske homoseksuelle. 

Trampet i hovedet

Den 21-årige mand havde glemt sin mobiltelefon på burger-restauranten. Han gik forbi gruppen, da han skulle ind for at hente den.

- Han fortæller, at da han kommer udenfor igen, råber en af dem: "Er du bøsse eller hvad?". Herefter går der ikke mere end to sekunder, før han bliver slået omkuld. De tramper og sparker ham i hovedet, fortæller Mateen Malik Hussain til TV 2 Lorry.

- Hans veninde råber om hjælp. Hun råber blandt andet: "En eller anden hjælp ham nu!". Da hun selv griber ind, bliver hun skubbet og får faktisk revet sin skulder af led. Da de fornemmer, at nu er overfaldet stoppet, vil de rejse sig op. Så begynder gruppen igen at sparke til dem, fortæller talsmanden.

Forening: Det er en hate crime

Hvorfor mener du, at der er tale om en hadforbrydelse?

- Det er en ung mand, som går ind på McDonald's med lyserødt glimmer i ansigtet og i håret. Vi er ret sikre på, at det er det, som giver anledning til, at de her mænd føler behov for at få afløb for deres sindssyge holdninger. 

Talsmanden for Sabaah fortæller, at offeret har pådraget sig en hjernerystelse.

Den 21-årige husker kun overfaldet i glimt, og han har dårligt nok ænset, hvem de var. 

Københavns Politi bekræfter episoden og er lige nu ved at efterforske sagen. 

"Det værste, som kan ske for os"

Offeret ønsker ikke selv at stille op til interview med TV 2 Lorry:

- Han er meget klar i mælet omkring, at der naturligvis skal handles på det her, men det er en meget traumatiserende oplevelse for en ung fyr, siger Mateen Malik Hussain.

I Sabaah forsøger man nu at støtte den 21-årige mand:

- Det her er noget af det værste, som kan ske for os i Sabaah. Vi har at gøre med en målgruppe, som afviger fra normen, der hersker i deres familier og vores bagland. Vi er netop sat i verden for at kæmpe imod og for at det her ikke skal ske. 

Hadforbrydelser under Copenhagen Pride

Københavns Politi har den 18. - 19. august 2017 registreret fire voldssager med fem ofre, der er rubriceret som hate crime:
 
18/8: Vold mod mand på Nørreport
19/8: Vold mod kvinde på Nørrebrogade
19/8: Vold mod kvinder (2 forurettede) på Gothersgade
19/8: Vold mod mand på Nørre Voldgade (McDonalds)

Kilde: Københavns Politi
Medstifter af foreningen Sabaah Fahah Saeed, journalist Rushy Rashid, journalist Abdel Aziz Mahmoud, debattør Geeti Amiri og bestyrelsesmedlem ved Kvindecenter Nørrebro Natasha Al-Hariri.
Medstifter af foreningen Sabaah Fahah Saeed, journalist Rushy Rashid, journalist Abdel Aziz Mahmoud, debattør Geeti Amiri og bestyrelsesmedlem ved Kvindecenter Nørrebro Natasha Al-Hariri.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik