Ung arbejdsløshed eksploderer

Den aktuelle afmatning på arbejdsmarkedet går hårdt ud over unge i Køge, og køen til både kontanthjælp og dagpenge bliver længere og længere for specielt gruppen under 30 år, skriver DAGBLADET Køge.

De seneste tal fra Beskæftigelsesregion Sjælland og Hovedstaden viser, at der i juli var i alt 140 ledige borgere i aldersgruppen 16-24 år og 104 ledige i gruppen af unge mellem 25-29 år i Køge Kommune.
I juli 2008 var de tilsvarende tal 65 ledige i den yngste gruppe og 49 ledige i gruppen op til 29 år.
Dermed er antallet af unge arbejdsløse mere end fordoblet, og politikerne er bekymrede.
- Jeg frygter, at det her kan komme til at ligne 1970'erne, hvor vi sendte en masse unge mennesker ud i arbejdsløshed, hvilket jo blandt andet givet øget risiko for, at de unge kommer ud i en form for misbrug og ender som førtidspensionister, siger formanden for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget i Køge Kommune, Claus Steen Petersen (R).
Han har derfor stillet forslag om, at Køge Kommune næste år bruger otte millioner kroner og opretter 60 ekstra elev-, lære- og løntilskudspladser for på kort sigt at give de unge en chance og undgå massive udgifter til overførselsindkomster. Samtidig skal tiltaget på sigt sikre rekrutteringen til det kommunale system. Både Venstre og Socialdemokraterne bakker umiddelbart op om tiltaget.
- Vi skal tænke offensivt, og vi skal ikke tabe en hel generation af unge på gulvet, siger medlem af Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget Lene Andersen (S), der dog slår fast, at Socialdemokraterne endnu ikke har lagt sig fast på, om 60 nye elevpladser er det rigtige antal.
Samme melding lyder fra Venstre.
- Det kan godt være, det er fornuftigt og en god idé, for det koster også at lade være. Men 60 pladser er mange, og vi skal jo være helt sikre på, at det er fornuftigt, siger Venstres gruppeformand og spidskandidat til byrådet, Hans Erik Jensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik