UNESCO: Nordsjælland som verdensarv

Danmark har fået to nye steder som Unesco-verdensarv. Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland er kommet med på den prestigefyldte liste.

To områder i det danske landskab er blevet optaget på Unesco's prestigefyldte liste over steder i verden, som har enestående betydning for menneskeheden og bør bevares.

Det drejer sig om den sønderjyske by Christiansfeld og Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, som lørdag er blevet optaget på verdensarvslisten efter et møde i den tyske by Bonn.

Det oplyser Kulturstyrelsen.

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland består af områderne omkring Dyrehaven ved Klampenborg og dele af Gribskov.

Landskabet er planlagt efter Christian V's ønske om at drive jagt fra hesteryg, hvor hjortene jages til udmattelse med hunde, inden kongen giver byttet nådestødet med sværd eller spyd.

Christian V blev inspireret til denne jagtform efter at have besøgt "Solkongen" Ludvig XIV i Frankrig og deltaget i parforcejagt her.

- Men det er selve landskabet, som er en kombination af kvadratnet og stjernenetsystem, der er nomineret, og ikke jagtformen, understregede chefkonsulent i Kulturstyrelsen, Bolette Lehn Petersen til Ritzau forud for udnævnelsen.

Danmarks tredje kandidat, vikinglokaliteter i Nordeuropa, som er udarbejdet i samarbejde med Island, Letland, Norge og Tyskland, kom ikke med på listen i denne omgang.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik