Undskyld, undskyld, undskyld

Først undskyldte Roskilde Kommunes socialudvalgsformand, Jakob Bojsen (S), over for den 32-årige dødeligt syge Tina Christiansen. I går var det så denne undskyldning, som Jakob Bojsen beklagede.

Først undskyldte Roskilde Kommunes socialudvalgsformand, Jakob Bojsen (S), over for den 32-årige dødeligt syge Tina Christiansen. Jakob Bojsen beklagede over for den unge mor det forløb, som har været, forud for hun fik tvangsfjernet sine to mindste børn af Roskilde Kommune, skriver DAGBLADET Roskilde.

Og i aftes fortsatte den lokale politiker så sine undskyldninger. I går var det så undskyldningen til Tina Christiansen, som Jakob Bojsen beklagede over for Børn og Ungeudvalget, de involverede sagsbehandlere, Socialforvaltningens ledelse og Socialudvalget. Det skete, da Jakob Bojsen i kommunens socialudvalg fremlagde den redegørelse, han har pålagt sig selv at udarbejde om sin egen håndtering af sagen om Tina Christiansen. Udvalgsformanden har været i strid politisk modvind efter sin undskyldning til Tina Christiansen, som han gav på vegne af Roskilde Kommunes socialforvaltning.

I socialudvalgsformandens redegørelse står der: I Dagbladet tirsdag den 15. april 2008, forsøgte jeg at kommentere forløbet frem til tvangsanbringelsen af to børn. Sagsbehandlingen var indtil dette tidspunkt i Socialforvaltningens regi. Mine kommentarer er desværre blevet opfattet, som om jeg blandede mig i selve tvangsfjernelsessagen og undskyldte noget, som jeg reelt ikke havde kendskab til. Dette var absolut ikke mit ærinde.

Jeg beklager meget, at jeg blandede mig i sagen. Både over for Børn og Ungeudvalget, de involverede sagsbehandlere, Socialforvaltningens ledelse og Socialudvalget. Det var absolut ikke min mening at gå ind på andres ansvarsområde. Jeg burde have undladt at kommentere sagen offentligt.

Til DAGBLADET siger Jakob Bojsen, at han stadig står ved sin undskyldning til Tina Christiansen. - Jeg undskylder ikke tvangsfjernelsen, men selve forløbet op til. Der er nogle menneskelige facetter, som vi ikke har taget nok hensyn til, og som vi kan gøre bedre fremover, siger han.

Medlem af socialudvalget Jan Herskov (K) forklarer, at udvalget i går tog redegørelsen til efterretning. - Det er svært at gøre andet, når nu Jakob Bojsen har valgt helt at kapitulere, siger Jan Herskov.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik